Lovely Luxury in 5 stappen

Geplaatst op 21/11/2013 in Stijlvol & Klassiek door

Love-Luxury-tafeltje

Een comfortabel interieur willen we allemaal. Een fijne bank, een mooie eettafel en goede verlichting horen daar allemaal bij. Met de woonmodetrend Lovely Luxury maar je je huis niet comfortabel, maar ronduit luxe!

De luxe zit hem vooral in de stoffen; satijn, zijde, glas en koper. Daarnaast creëer je met kleuren als amethist, robijn en amber (edelsteenkleuren) een mooi en warm effect.

In 5 stappen voer je deze luxe trend door:

Kleuren: Kies voor warme kleuren, zoals edelsteenkleuren. Combineer deze met basiskleuren als camel en zilvergrijs. Maak het af met het glansje van goud en koper.

Vormen: Combineer klassieke vormen met retro elementen. Ga voor luxe sfeerlampen en spiegels, gecapitonneerde banken en ronde bijzettafels.

Meubilair: Kies voor grote, klassieke meubelen en combineer die met kleinere meubels in retrostijl. Een hoge rugleuning is helemaal passend in deze stijl.

Textiel: Stoffen zijn heel belangrijk in deze trend! Je kunt gaan voor uni-kleuren, klassieke streep-en bloempatronen en retroprints. Stoffen die mooi staan zijn fluweel, zijde, linnen en wol.

Accessoires: Kies voor items die net dat beetje extra luxe geven, zoals glaswerk, spiegels, koperen beeldjes en schalen, zilverwerk en zijden kussens. Je moet er van houden, maar een hertengewei past ook heel mooi in een lovely luxury interieur.

Trend love luxury

love-luxury-slaapkamer

love-luxury-intro

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »