Teal: De Trendkleur Van 2014

Geplaatst op 14/11/2013 in Puur & Origineel door

Flexa introduceert ieder jaar een prachtig trendboek: de ColourFutures. Dit boek barst uit elkaar van kleurentrends- en tips, en van de kleur van het jaar. Eén kleur wordt ieder jaar gekozen als trendkleur. Voor 2014 is dat: TEAL. Het is een prachtige mix van een diep groen-blauw die staat voor balans, verfijning, kalmte en veelzijdigheid. Deze kleur van het jaar wordt vaak gebruikt om het schitterende blauwgroen van tropische oceanen mee te beschrijven.

Teal is een combinatie van groen en blauw tinten en laat zich goed combineren. Teal past dus goed in ons tijdsbeeld, want Teal is een onconventionele kleur die origineel en inventief oogt. Hij lijkt een beetje te provoceren, want de kleur is goed aanwezig. Maar Teal is ook een makkelijke kleur, want het combineert eigenlijk bij alle kleuren. Heb je veel hout in huis, dan past Teal als een warm jasje. Maar ook met roze-tinten en okergeel ontstaan er verrassende combinaties.

 

Teal5

Teal4

Teal3

Teal2

Teal

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »