Re-vive by rENs en Desso geeft vloerkleed tweede leven

Geplaatst op 11/05/2014 in Accessoires door

Staat duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel? En ben je ook nog eens gek op alle tinten rood? Dan passen de vloerkleden uit de re-vive collectie van rENs en Desso waarschijnlijk perfect in jouw interieur. De ontwerpers hebben de handen ineen geslagen om verspilling tegen te gaan, hergebruik te stimuleren en bijzondere kleden te maken die perfect passen in een huis van nu.

Desso rENs re-vive. 2jpg

Nieuw leven

Desso heeft in het verleden al diverse collecties vloerkleden op de markt gebracht, maar design is niet tijdloos. Om de gedateerde ontwerpen een nieuw leven te geven heeft het vloerkledenbedrijf samen met ontwerpersduo rENs de re-vive kleden op de markt gebracht. De twee vrouwen achter rENs, Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren, maken van ieder gedateerd vloerkleed een hedendaags kunstwerk door deze met de hand te verven. Het oververven van kleden is iets wat je de laatste tijd vaker ziet. Eerder schreven we al over HK Living en Rozenkelim.

Desso rENs re-vive. 3jpg

Onderscheiden

Omdat de vloerkleden door Renee en Stefanie met de hand geverfd worden, is ieder stuk uniek. Je haalt dan ook echt iets in huis waarmee je je kunt onderscheiden. Er is wel één ding dat alle kleden met elkaar gemeen hebben: ze zijn geverfd met rode verf. De designers hebben bewust voor deze ‘statement colour’ gekozen, omdat zij het statement willen maken dat textiel niet verspild moet worden. De kleurstof die de vrouwen van rENs gebruiken en de garen waar de kleden mee gemaakt zijn, reageren op een bepaalde manier op elkaar, waardoor er unieke tinten rood in elk kleed te vinden zijn.

Desso rENs re-vive. 4jpg Desso rENs re-vive

Verbeeldingskracht

Kledenfabrikant Desso vindt dat producten gemaakt moeten worden om opnieuw gemaakt te kunnen worden. rENs ziet het als een missie om klanten spannende nieuwe concepten en designs te bieden die gemaakt zijn van bestaande materialen. Zowel Desso als rENs willen hun verbeeldingskracht inzetten bij het creëren van duurzame spullen.

Desso rENs re-vive. 5jpg

Persoonlijkheid

Het mooie van deze samenwerking is dat je een vloerkleed in huis kunt halen met een verhaal. Een betere manier om je persoonlijkheid in je interieur te verwerken is er bijna niet.

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »