Mangohout: Eens Wat Anders!

Mangohout: Eens Wat Anders!

Geplaatst op 14/12/2013 in Accessoires door

Als je denkt aan mangobomen denk je aan mango’s, niet? Is het je wel eens opgevallen dat je tegenwoordig steeds meer producten van mangohout ziet? En dat is helemaal niet zo gek, want mangohout is heel duurzaam.

In eerste instantie groeien mangobomen natuurlijk voor hun vruchten, maar wanneer de boom een bepaalde leeftijd (zo’n 15 jaar) of afmeting heeft bereikt, stopt hij met het produceren van mango’s. Pas vanaf dat moment worden de bomen omgehakt om plaats te maken voor nieuwe mangobomen. Van dat hout worden echt de mooiste dingen gemaakt. Hut is natuurlijk sowieso een materiaal dat goed in elk interieur staat.

 

mangohout-kastje-housedoctor

 

Neem nou dit gave kastje van Housedoctor. Voor de liefhebbers van vintage ideaal; het kastje is geïnspireerd op de jaren ’50 en heeft een echte retro look.

Ook leuk is de stoere bijzettafel Dugal Natural van het merk Zuiver. Dit bijzettafeltje is sterk genoeg om ook als poef gebruikt te kunnen worden. De bovenkant is wat lichter omdat het bewerkt is met witte olie, maar Dugal Natural bestaat volledig uit mangohout. Deze wil je hebben!

 

mangohout-krukje-zuiver

 

Ook je jas kun je ophangen aan mangohout

Wil je mangohout in huis halen maar heb je iets minder te besteden, misschien zijn deze kapstokhaakjes dan meer wat voor jou. Grappig zijn ze hè? Heb je geen kapstok nodig? Je kunt er natuurlijk ook schilderijtjes of andere leuke dingen aan hangen.

 

mangohout-kapstokhaak

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »