Kennismaken Met Marije

Geplaatst op 15/12/2013 in Lifestyle & Landelijk door

Het is alweer een paar maand geleden dat ik gevraagd werd te gaan bloggen voor Mia Domo. ‘Leuk’ dacht ik, ‘Doen we’ en ‘Ik weet toch super veel over huis-dingen‘. Mijn vriend en ik hadden net ons kleine huisje in Groningen verruild voor een mooi appartement in Amsterdam, dus ik was al heel veel bezig met het zoeken naar dé perfecte inrichting. Daarnaast had ik een redelijk heftige Pinterest verslaving; vooral op Huisdecoratie-afdeling was ik vaak te vinden. Maar al schrijvenderwijs kwam ik erachter dat ik de rol die smaak in een interieur speelt ietwat onderschat had. Even wennen was het dus om te schrijven over uiteraard mooie, maar geheel niet mijn smaak hoogglans tafels. Gelukkig leerde ik zo langzamerhand mijn weg in interieurttrendland aardig kennen en kan ik steeds vaker de schoonheid zien in items die ik eerder niet zo mooi vond. Toch hou ik natuurlijk gewoon mijn eigen stijl en smaak, die misschien in mijn blogs wel eens een beetje doorschemert.

 

Dit zijn zo ongeveer de kleuren in mijn interieur. De muur is zoals de middelste, maar dan iets blauwer!

Dit zijn zo ongeveer de kleuren in mijn interieur. De muur is zoals de middelste, maar dan iets blauwer! Ik wil er heel graag nog mosterd/oker geel aan toevoegen.

De muur

Met Evelyne, mijn collega en Mia Domo interieuradviseur heb ik het daar wel eens over, wat ik nou écht mooi vind. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de woonstijl Puur & Origineel het dichtst bij mijn woonstijl-voorkeur komt, met een industriële twist, dat dan weer wel. Ik hou van natuurlijke materialen zoals wol, linnen, leer en hout, het liefst onbewerkt. Verder ben ik fan van rustige, aardse en natuurlijke kleuren. Kleuren als rood en roze komen er bij mij niet in. Saaie kleuren vind ik daarentegen ook weer niks. Het was dan ook een heel avontuur om de perfecte kleur voor de muur in ons nieuwe huis te vinden. Het moest een mix van groen en blauw zijn, vermengd met grijs. Ik hoor je denken ‘Loop naar de Gamma en je hebt zo een goede kleur’. Maar zo werkt dat dus niet. De perfecte kleur leek niet te bestaan. Wekenlang ben ik van bouwmarkt naar bouwmarkt afgereisd. Mijn vriend werd er gek van, maar ik bleef volhouden. Elke keer nam ik kleurenkaartjes mee en die plakte ik op de muur. Om ze te kunnen zien bij elk licht zegmaar, erg belangrijk ;) Na een maand had ik de perfecte kleur! Even spannend was het wel. Maar wat was ik blij toen de gele muur eindelijk was omgetoverd in een vergrijsde Teal-tint!

 

Beauty is in the eye of the beholder

Ik hou dus niet van bewerkte materialen en ben allergisch voor plastic. Cradle to cradle vind ik een mooi principe en ik probeer ook vaak van gebruikte items iets nieuws te maken. Meubels doe ik niet weg voordat ik ze eerst (door middel van bijvoorbeeld verf) voorzien heb van een nieuw jasje. Ik koop ook bijna al mijn meubelen via Marktplaats of in een kringloop, dan hebben ze al een leven gehad en zijn ze niet zo nieuw, ik hou niet zo van nieuw, ik ben meer van de vintage. In de woonstijl Modern & Design kan ik me dan ook niet zo heel goed vinden. Maar hé, beauty is in the eye of the beholder!

Ben je nieuwsgierig naar mijn persoonlijke smaak en mijn favorieten van afgelopen maand? De laatste tijd ben ik natuurlijk dagelijks op zoek om voor jullie de gaafste items te vinden en daar word ik uiteraard zelf ook erg hebberig van. Ik wil jullie graag laten zien van welke items mijn hartje sneller gaat kloppen en waar je deze kunt kopen.

Koeienhuiden, I love them! Dit is trouwens niet mijn slaapkamer maar ik zou het niet erg vinden als het wel zo was! Fijne lamp ook hè, het is de Hektar van Ikea!

En zo heb ik het graag…

Sowieso ben ik ontzettend fan van de cactus! Ik heb er 2 in huis staan en de derde staat op de planning. Verder ben ik gek op buikkastjes. Ik vind deze kastjes er zo schattig uit zien. Het pimpen (vooral het eraf halen van de greepjes) is nogal een gedoe maar zeker de moeite waard! Schapenkleedjes of een groot koeienkleed kunnen in een interieur niet missen vind ik, maar dat witte schapenkleed hebben we nou wel gezien. Bij IKEA had je ook een hele mooie in een grijsbruinige kleur uit de CHALET collectie, zo mooi! Ik heb hem zelf ook! Maar waar ik écht he-le-maal weg van ben zijn deze recoloured kleden. Ik vind ze zó mooi! Helaas laat mijn budget het niet toe er eentje aan te schaffen maar oh oh, wat wil ik er graag één! Verder mag een hertengewei of schedeltje natuurlijk niet missen in je interieur. Dat was het voor nu! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en dat jullie een idee krijgen van wie ik ben. Maandelijks ga ik jullie op de hoogte houden van mijn persoonlijke favorieten. Kun je je wel vinden in mijn stijl, hou Mia Domo dan vooral goed in de gaten!

 

 

 

Van deze producten gaat mijn hartje sneller kloppen:

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »