IKEA hacking: maak je IKEA-meubel uniek

Geplaatst op 07/05/2014 in Puur & Origineel door

Heb je iets van IKEA in huis? Hoe vaak heb je dan al niet van je bezoek gehoord ‘Hey, die heb ik ook’? De meubels van het Zweedse concern zijn modern en betaalbaar, dus geen wonder dat er bijna geen huis te vinden is met IKEA-meubels. Maar je wilt toch het liefst een unieke inrichting. Dat kun je ook hebben als het vol staat met IKEA-spullen, door IKEA hacking: het veranderen van een IKEA-meubel in iets nieuws.

Origineel

Verschillende mensen zijn al met de goedkope Zweedse meubels aan de slag gegaan en gelukkig hebben ze hun geweldige IKEA-hacks gedeeld met de rest van de wereld. Drie van de origineelste hebben we voor je op een rijtje gezet. Weliswaar zijn deze ideeën vast al door anderen gekopieerd, maar het is wel een stuk unieker dan de traditionele Billy of het Lack-tafeltje.

‘Onbetaalbaar’ tafeltje

Een krukje van een paar euro omtoveren in een tafeltje dat eruitziet alsof het je honderden euro’s heeft gekost. Het is eigenlijk ontzettend simpel, maar je moet er wel maar net even op komen. Alles wat je nodig hebt voor deze IKEA-hack zijn de poten van het krukje en een stuk boomstronk van zo’n 15 centimeter dik. Schuur de boven en onderkant van de boomschijf tot ze glad zijn, zet het in de blanke lak (spuitbus) en bevestig de poten van het krukje.

Ikea hack tafeltjeCurbly

Customized Lack-tafeltje

Het tafeltje dat iedereen wel eens gekocht heeft: het Lack-tafeltje. Dit massaproductie item kun je uniek maken op een heel simpele manier. Koop mooie metalen hoekjes die je op de tafel kunt bevestigen en je herkent hem (bijna) niet meer terug.

Lack ikea hackJ. Komenda

Lack wordt poef

Dat de Lack een dankbaar onderwerp is voor IKEA-hackers blijkt uit het feit dat je er ook een geweldige poef van kunt maken. Gebruik een zacht materiaal dat je makkelijk op maat kunt snijden, leg dit bovenop de tafel en bedek het met een stof met een mooi printje. Bevestig de stof onder het tafeltje met een nietpistool en klaar ben je. Je kunt de pootjes van de tafel korter maken om je voeten er comfortabel op te kunnen leggen.

Lack poef ikea hackIKEA hackers

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »