Ga Voor Kurk Met Corks!

Geplaatst op 17/12/2013 in Accessoires door

Je hebt het misschien al gemerkt, maar natuurlijke materialen zijn het helemaal! Bij natuurlijke materialen denk je misschien al snel aan hout en bijvoorbeeld linnen, maar heb je wel eens gedacht aan kurk?

Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik. Deze eiken leven ongeveer 200 jaar en de schors kan elke negen jaar ‘geschild’ worden. Van deze schors wordt dan kurk gemaakt. De kurkindustrie wordt over het algemeen als milieuvriendelijk beschouwd; het productieproces is duurzaam en kurk kan gemakkelijk gerecycled worden. Van kurk kan je natuurlijk veel meer maken dan kurken voor in de fles!

 

Moooi-Corks-High-sfeer

Bijvoorbeeld deze krukjes! Met deze krukjes, de Corks, haal je dus een duurzaam product in huis. Cork is in zijn geheel gemaakt van kurk waardoor ze die mooie, natuurlijke look hebben. Je mag natuurlijk helemaal zelf weten of je hem gebruikt als poef of als bijzettafeltje. Het design van deze kurken krukjes is van Jasper Morrison, die ze ontwierp voor het merk Nederlandse merk Moooi. Vind jij ze ook Moooi? Koop dan snel een grote of een kleine Cork!

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »