Mieke: 4 Gouden Regels Voor Herinrichten

Mieke: 4 Gouden Regels Voor Herinrichten

Geplaatst op 23/11/2013 in Lifestyle & Landelijk door

Mieke is onze blogster uit Hamburg. Ze helpt mensen graag met het inrichten van hun huis en loopt door de stad op zoek naar nieuwe interieurtrends en inspiratie. In haar blogs vertelt ze over wat ze in Hamburg allemaal tegenkomt en meemaakt op het gebied van wonen. Deze keer geeft ze 4 gouden regels voor het herinrichten van een huis of kamer.

642-427
Toen mijn broertje naar een oud huis ging verhuizen wist hij nog niet waaraan hij was begonnen. Het huis was van de moeder van een goede vriend van hem, die na haar scheiding een appartement had gekocht. Mijn broertje mocht haar huis wel voor een klein bedrag per maand huren, maar moest het wel zelf ‘een beetje opruimen’. Zij heeft de helft van haar spullen mee genomen en de rest in het huis laten staan…

Toen mijn broertje de inhoud van het huis voor het eerst zag, belde hij mij in blinde paniek. Hij wist niet waar hij moest beginnen en had al spijt dat hij het huurcontract had getekend. Toen ik daarentegen voor het eerst door het huis liep ging mijn hartje iets harder kloppen. Waar mijn broertje alleen maar oude nutteloze meuk zag, liep ik voor mijn gevoel door een goed gevulde schatkamer en zag ik heel veel mogelijkheden. Ik wilde hem dus erg graag helpen er een gezellig huisje van te maken dat bij hem past en niet veel kost.

DSC_5877Aan de slag!

We hebben het huis eerst leeg gemaakt en daarna alle (rooie, gele en blauwe) muren wit geverfd. Verder hoefden we eigenlijk bijna geen nieuwe spullen te kopen. Ook de meubels heb ik geverfd, sommige zagen er ook in hun nieuwe omgeving zonder rommel en blauwe muren erg leuk uit. Verder heb ik nog een nieuw hoesje over de bank en de kussens gedaan, de schilderijen aan de muur in verse lijstjes gestopt en het huis zag er al een stuk bewoonbaarder uit!

Van zijn vrienden kreeg hij een mooie houten tafel. Nu alleen nog stoelen, dacht ik, want die had de eigenares wél mee genomen. Ik heb dus 2 weekenden op rommelmarkten en kringloopwinkels doorgebracht en heb 6 stoeltjes voor weinig geld gevonden. Ze hadden allemaal een leuke vorm/ model maar vreselijk lelijke kleuren. De een was roze met bruin, de ander had verfvlekken etc. We hebben ze eerst geschuurd en daarna in wit en rood geverfd. Ze zijn prachtig geworden en staan fantastisch in de nieuwe eetkamer.

Als jullie nu ook zin hebben om jullie huis, of een kamer opnieuw in te richten, maar geen groot budget voor nieuwe spullen hebben, heb ik een paar makkelijke tips voor jullie, die ik hieronder kort beschrijf.

Mijn regels van het (her)inrichten van een huis of kamer:

  1. Muren eerst helemaal wit verven. Als je van kleur aan je muur houdt verf dan maximaal 2 muren (maar beter 1 muur) in een leuke kleur. Grijs is bijvoorbeeld altijd mooi. Het is ruig maar ook edel en sober. Grijs is ook mooi in combinatie met veel hout, bijvoorbeeld een houten vloer of terracotta tegels in de badkamer.
  2. Accessoires zoals kussens, plaids kunnen schilderijtjes kunnen je hele kamer veranderen en zijn relatief niet duur.
  3. Less is more, in elk geval, vaak! Maak je kamer eerst leeg en gooi zeker de helft weg. Wees streng voor jezelf en hou alleen maar wat je echt mooi vindt! De meeste mensen hebben gewoon veel te veel in hun kamer staan waardoor het interieur onrustig en vol lijkt.
  4. Gebruik maximaal 3 kleuren in een kamer. Maak bijvoorbeeld een “moodboard” van tijdschriften, stofrestjes, bladderen, gewoon alles wat je mooi vindt en goed qua kleur goed bij elkaar vindt passen. Je kunt (op Pinterest) ook zoeken naar color schemes. Als je dat te veel werk vindt, kijk je gewoon welke kleuren mooi bij elkaar passen en gebruik ze voor je accessoires.

DSC_5822

Als je geen geld voor nieuwe meubels hebt, kijk bij de kringloop of bij vrienden of familie (op zolder). Vaak hebben je ouders of vrienden ook nog een oud kastje, bed of tafel staan. Ook hier doet een likje verf vaak wonderen. Wit is altijd mooi, maar als het model van je nieuwe oude meubel heel ouderwets is, is een iets gewaagdere kleur zoals knalroze, rood, zwart of geel ook erg leuk! Het vormt een mooi contrast met het ouderwetse model.

En nu kan ik jullie alleen nog maar VEEL PLEZIER met inrichten wensen!
642-647

Door Mieke van Ravenzwaay

 

Hulp nodig bij het herinrichten van je huis? Laat een van onze interieuradviseurs bij je thuis komen!

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »