Voor De Vogels

Voor De Vogels

Geplaatst op 17/12/2013 in Accessoires door

Als de temperaturen straks onder nul duiken is er vaak niet voldoende voer voor onze gevederde vriendjes. Gelukkig zijn veel mensen niet te beroerd deze vogeltjes een handje te helpen door bijvoorbeeld wat vetbolletjes op te hangen. Vogels hebben meer behoefte aan verzadigd vet dan wij en zo’n bolletje helpt vogels warm te blijven. Daarnaast kun je vogels natuurlijk de winter door helpen door een fijn huisje op te hangen, wat ze beschermt tegen kou, regen en wind. 

Heb je een strak vormgegeven tuin waarvan je de look liever niet wilt ‘verpesten’ door een standaard bolletje of houten vogelhuisje op te hangen? Tegenwoordig zijn er ook hele strak vormgegeven vogelhuisjes en vogelvoeders. Kijk mee en oordeel zelf!

 

Eva-solo-vogelhuisje-porselein

Vogelhuisje van geglazuurd terracotta

Dit vogelhuisje is gemaakt van geglazuurd terracotta. Dit materiaal houdt in de winter de de regen en de kou tegen en in de zomer de warmte, zodat vogels niet oververhit raken. Heel fijn dus voor je gevederde vriend, maar bovenal is dit huisje gewoon heel erg mooi en écht eens wat anders.

Eva-Solo-Suet-Vogelvoeder

Vogelvoeder

Deze vogelvoeder is zo ontworpen dat de vetbollen er makkelijk in, maar niet uit kunnen. Hij is alleen geschikt voor kleine vogeltjes, dus je lokt hiermee geen grote kraaien en duiven. Ook handig: hij kan gewoon in de vaatwasser.

 

vogelhuisje-peanutbar

Peanutbar

 

Wist je dat vogels gek zijn op pindakaas? De combinatie van vet en noten is ook nog eens erg goed voor ze. In dit vogelhuisje leg je de pot pindakaas gewoon neer en zo kunnen de vogeltjes er heerlijk van smullen. Hij is er trouwens ook met een groene poedercoating.

Eva-Solo-vogelvoeder-keramiek

Vogelvoeder van keramiek

Deze vogelvoeder van keramiek is het ware paradijs voor vogeltjes. Je kunt er veel (verschillend) voer in doen en doordat het voer onder de koepel ligt blijft het droog en dus lang goed. Door de ronde vormen en het witte hoogglans past deze vogelvoeder perfect in je strakke, moderne tuin.

 

Eva-Solo-voedertafel

Vogelvoedertafel

 

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een staande vogelvoedertafel. In deze vogelvoedertafel kun je zo’n vijf liter zaden en noten kwijt. Door de dispenser blijft het voer droog. Daar kunnen de vogeltjes wel even mee vooruit!

 

eva-solo-vogelvoeder-ring

Vogelvoeder ring

 

Deze vogelvoeder ring is ook voornamelijk bedoeld om de kleine vogeltjes de winter door te helpen. De zaadjes en noten strooi je gewoon in het mondgeblazen glas. In 2007 won deze vogelvoeder ring de IF Design Award. Wij kunnen dat wel begrijpen! Mooi hè?

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »