Verhuistips Van Marije

Geplaatst op 22/03/2014 in Industrieel & City door

Een goede vriendin van mij zit at this very moment in een verhuizing. Dezelfde verhuizing die ik in augustus maakte, van Groningen naar Amsterdam. Niet alleen een grote stap, maar ook een verhuizing die goed voorbereid moet worden, want het is wel zo fijn als alles in één keer goed gaat als je naar een stad aan de andere kant van het land verhuist. Zit je ook in een verhuizing of staat een verhuizing (zeer) binnenkort op de planning? Lees dan even mee, want ik heb wat tips voor je!

Om te beginnen…

Zodra je weet dat je gaat verhuizen en wanneer, is het belangrijk om zo snel mogelijk je abonnementen van bijvoorbeeld je gas, water, licht en je internet en TV over te zetten, dan hebben je leveranciers nog tijd om het om te zetten. Zonder GWL kom je natuurlijk niet zo snel te zitten, maar zonder internet en TV misschien wel. En als je nog veel moet regelen is internet wel zo handig! Via PostNL kun je trouwens via de verhuisservice je adres bij heel veel instanties laten aanpassen.

En dan?

Komt de verhuizing dichtbij, neem dan ruim de tijd om alles in te pakken. Zo kom je bijvoorbeeld niet op het laatste moment zonder verhuisdozen te zitten (dat gebeurde mij, en ik moest ze op het laatste moment overal vandaan toveren, niet handig!). Het is echt handig om op de verhuisdozen te schrijven wat er in zit en voor welke kamer het bedoeld is (en of het breekbaar is), zo komen alle dozen gelijk in de goede kamer te staan. Ook belangrijk, stop verhuisdozen niet te vol, je moet echt op het gewicht letten, bij mij knalde de onderkant van de boeken-doos eruit, dat wil je ook echt niet…

Ontdooi je koelkast op tijd, dan kan je deze nog schoonmaken. Het deurtje van je koelkast moet je, als hij uit is, altijd open laten, anders gaat hij een beetje vreemd ruiken.

Verhuistips

Met een rokje aan verhuizen zou ik je zeker niet aanraden, maar voor de foto staat het wel leuk natuurlijk ;)
Foto: Girlscene

Belangrijke dingen

Maak voor jezelf een koffer en een toilettas klaar met spullen die je direct nodig hebt. Hou hierbij ook een mapje met belangrijke documenten (en medicijnen?) en natuurlijk de sleutel van je nieuwe huis. Hou ook een paar schoonmaakmiddelen apart, niet alleen omdat je je huidige huis nog even een beetje schoon kunt maken voor de nieuwe bewoners, maar ook omdat je in je nieuwe huis misschien al gelijk even wilt poetsen. Ook handig, alle meterstanden alvast opnemen, dan hoef je dat niet te regelen met de nieuwe bewoners.

In je nieuwe huis

Plan van tevoren waar je alles neer wilt zetten, dan hoef je er op de dag zelf niet over te denken, je hebt dan al genoeg aan je hoofd. Als je verhuizers inhuurt kun je ze ook laten zien waar je alles wilt hebben staan.

Maak één kamer gelijk bewoonbaar. Als je het even niet meer trekt kun je daar even bijkomen en doen alsof er niks aan de hand is :)

Haal van tevoren ook alvast een makkelijke maaltijd die je ’s avonds in je nieuwe huis kunt opeten. Dan hoef je niet ook nog naar de winkel. Ik vind het altijd fijn om mijn verhuishulp te trakteren op een lekkere maaltijd, als dank, wordt meestal erg gewaardeerd! Genoeg koffie voor de hele dag trouwens ook! Dat apparaat kun je best als laatste inpakken en als eerste uitpakken.

Wat je trouwens ook zeker niet moet vergeten is je zo snel mogelijk inschrijven bij je nieuwe gemeente en als je (huur)subsidie krijgt, dat stopzetten. Dat laatste gaat namelijk niet vanzelf en dat moet je dan terugbetalen, weet ik toevallig…

Ik wens je heel veel succes met je verhuizing!

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »