Pastoe Draadstoel

Geplaatst op 21/11/2013 in Industrieel & City door

De oplettende lezer heeft hem al gespot in de blog over The Color Collection van Histor; de draadstoel! Deze metalen stoel, de draadstoel SM05, werd al in 1958 ontworpen door Cees Braakman, ontwerper van Pastoe. Het was toen één van de eerste stoelen die volledig uit draadstaal gemaakt was. Een paar jaar geleden is deze beauty opnieuw in productie genomen en steeds vaker zie je hem opduiken. De speciale draadconstructie geeft de stoel een ruimtelijk effect en door het kussen zit hij ook nog eens lekker!

Deze stoel staat prachtig in een modern, industrieel interieur met glas, staal en steen! Hebben? Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt!

 

draadstoel-pastoe

 

Grappig weetje: de stoel is wat verhoogd omdat de mens in de tussentijd een stukje langer geworden is.

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »