De Bloemetjes Buiten Zetten

Geplaatst op 25/02/2014 in Naar buiten door

Ja, we zijn on the roll en hebben helemaal zin in de lente (en de zomer)! Gister schreven wij over de nieuwe tuintrends en vandaag hebben we wat meer praktische tips voor je klaarliggen. Na de winter heeft de tuin namelijk even wat hulp en onderhoud nodig. We helpen je daar graag mee.

Stap 1: Groeien doet snoeien

Dorre en dode takken belemmeren de groei van een plant niet alleen, het ziet er ook gewoon minder mooi uit. Dus ga aan de slag met de heggenschaar of bloemenschaar en knip je groen weer helemaal in shape. Door de dorre takken te verwijderen krijgen planten ook nog eens veel meer licht. Wat je ook niet moet vergeten is het op tijd wieden van het onkruid. Onkruid trekt namelijk vocht en voeding uit de grond, waardoor je planten minder goed kunnen groeien.

tuin-snoeien

Foto: dewijnhoek.nl

Stap 2: Liefde voor je tuin

Je hebt je tijd ontdaan van dode takken en onkruid, maar je bent er nog niet. Het is nu tijd om de grond een beetje liefde te geven, na de winter kan deze namelijk wel een oppepbeurt gebruiken. Verspreid een beetje mest over de grond, hierdoor zitten je planten en bloemen altijd vol energie, waardoor ze mooi kunnen bloeien. Je kunt hiervoor een drukspuit gebruiken, dan wordt d mest mooi gelijkmatig verdeeld. Hoe meer planten er groeien op één stuk, hoe meer mest je nodig hebt. Onder bomen gebruik je daarom wat meer. Zelf mest maken is natuurlijk super ‘groen’ en dus helemaal van deze tijd! Gebruik daarvoor een composter.

Stap 3: Bloeien en groeien

Je planten en bloemen zijn nu heemaal klaar om te gaan groeien. Wil je zomerbollen gaan planten? Je kunt deze alvast aan de groei brengen, binnen in potten of buiten in kweekkassen. Dan zijn ze helemaal klaar om te gaan als het buiten wat warmer is. Kan je niet wachten tot het warmer is, dan kun je gaan voor vroegbloeiers zoals violen of sleutelbloemen.

Stap 4: In mei…

Je weet wat er in mei gaat gebeuren, dan leggen alle vogels een ei! Ook al gebeurt dat ‘pas’ in mei, vogels zijn nu al op zoek naar een fijn broedplekje. Zorg daarom op tijd voor een leuk nestkastje. Je kunt ze natuurlijk voor die tijd al lokken met een mooie vogelvoeder.

Born in Sweden Vogelvoeder

€ 13,90

Bestellen

Esschert Design Composter

€ 252,-

Bestellen

Sylvester Vogelhuis Multiplex

€ 28,50

Bestellen
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »