Materiaal met een verhaal: sloophout

Geplaatst op 22/05/2014 in Modern & Design door

Sloophout is al lang niet meer iets dat bij het vuil belandt. Het is juist heel gewild en menig designer heeft gebruik weten te maken van de schoonheid van dit materiaal. Sloophout in het interieur is misschien wel een van de meest bepalende trends van dit tijdperk.

Een verhaal: sloophout

Sinds een tijd gaat er veel meer aandacht uit naar meubels en accessoires met een verhaal. Het hoeft niet allemaal meer nieuw te zijn. Dit is een van de redenen dat vintage zo enorm in trek is en ligt ook voor een groot deel ten grondslag aan de sloophout-trend. Wat heeft er immers meer geschiedenis dan verweerd hout?

Designers

Je kunt zelf je creativiteit loslaten op oude pallets of ander sloophout, maar je kunt profiteren van de creativiteit van een ander. Er zijn veel designers die met dit materiaal werken en er de mooiste dingen van maken. Lampen, dressoirs, kasten, krukjes, bijzettafels, vrijwel alles wat je in huis hebt is ook te vinden in sloophout.

Affourtit sloophout

sloophout4

sloophout3 sloophout2

Sloophout1

Combinatie

Doordat elk stukje sloophout zijn eigen unieke patroon heeft, heeft ieder accessoire of meubelstuk dat van dit materiaal gemaakt wordt zijn eigen uitstraling. Zoals je op bovenstaande foto’s ziet is het op veel verschillende manieren te combineren en past het in diverse interieurs. De combinatie die jij maakt bepaalt welke uitstraling je je interieur geeft. Sloophout kan in een landelijk interieur, in een modern interieur, maar ook in een industrieel interieur verwerkt worden.

Sloophout op je muur

Wil je sloophout op een heel originele manier in je huis verwerken? En ben je gek op Hollands design? Dan past het ‘sloophout’ behang van Piet Hein Eek waarschijnlijk perfect in jouw interieur. Eek is een Nederlandse ontwerper die vooral bekendstaat om zijn sloophouten meubels. Zijn liefde voor het materiaal heeft hij nu ook verwerkt in een wallpaper collectie.

Piet hein eek behang sloophout

 

Foto’s: Affourtit Design Funky Junk Interiors

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »