Maak Je Eigen Kleurenplan

Geplaatst op 08/03/2014 in Industrieel & City door

Ga je een ruimte opnieuw inrichten of decoreren? Maak dan eerst een kleurenplan. Zo weet je zeker dat alle kleuren mooi bij elkaar passen. Histor legt je in zes stappen uit hoe je zo’n kleurenplan maakt.

Stap 1: Moodboard maken

Als eerste maak je een moodboard met de sferen en stijlen die jou aanspreken. Hou je van landelijk of juist van industrieel? Het is handig dat van tevoren te bedenken. Voor inspiratie blader je door mode- en designbladen en spit je natuurlijk Mia Domo goed door. Je kunt ook naar de website van je favoriete meubelmerk gaan om daar inspiratie op te doen. Alles wat je mooi vindt plak je bij elkaar op een groot blanco papier (formaat A3 of A2). Neem lekker de tijd voor deze eerste stap.

 

Stap1Maakeenmoodbord_0

 

Stap 2: Check je ruimte

Bekijk de ruimte die je wilt schilderen goed. Let daarbij op het lichtinval en de kleuren van de vloer, gordijnen en meubels die er al zijn. Ga na waarvoor de ruimte bedoeld is; wat je er gaat doen en hoe intensief de ruimte gebruikt zal worden. Bedenk dan of er iets is wat je wilt accentueren of juist wilt camoufleren. Hier vind je tips om dat te doen.

 

Stap2Checkjeruimte_0

 

Stap 3: Moodboard linken met de ruimte

Kijk naar de kleurencombinaties op je moodboard. Welke spreken je het meest aan? Op de site van Histor kun je je moodboard naast het scherm houden en je favoriete kleuren selecteren. In een Histor verkooppunt kun je de kleurenstrips die je hebt uitgekozen verzamelen, dat is dan je kleurenplan.

 

Stap3Linkjemoodboardmetruimte_0

 

Stap 4: Kleurenplan checken met de ruimte

Bekijk of de kleuren die je hebt uitgekozen passen bij de ruimte die je wilt schilderen. De functie van de ruimte is daarbij erg belangrijk. Hier lees je welke kleur voor welke ruimte geschikt is, en welke niet! Passen de kleuren, maak dan uit de kleurenstrips die je gekozen hebt een kleinere selectie en combineer de kleuren met de ruimte.

 

Stap4Checkkleurenplanmetruimte2_0

 

Stap 5: Je plattegrond maken

Maak een plattegrond van je ruimte. Hiervoor gebruik je een groot vel wit papier of ruitjespapier (handiger) en een liniaal. Zorg dat je plattegrond op schaal is, kies een schaal die jij prettig vindt werken.

 

Stap5maakjeplattegrond_0

 

Stap 6: Check je plattegrond met je kleurenplan

Je plattegrond is nu klaar en je kleurenplan ook. Wat je nu moet doen is bedenken hoe je tweedimensionale kleurenplan er in het 3D uit zal gaan zien in je ruimte.

 

Stap6Checkjeplattegrondmetkleurenplan_0

 

Geen tijd?

Heb je geen zin of tijd om dit allemaal zelf te doen? Eén van Mia Domo’s interieursadviseurs kan ook een kleurenplan voor je maken. Maak gelijk een afspraak voor het laten maken van een persoonlijk plan.

Bron: Histor

Bestel een interieuradvies en laat je kleurenplan maken

Interieur- advies via Skype

€ 75,-

Bestellen

Interieur- advies aan huis

€ 175,-

Bestellen

Interieur- advies aan huis compleet

€ 250,-

Bestellen
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »