5 Woontips: Klein Maar Fijn Wonen

Geplaatst op 26/11/2013 in Koken door

Woon je klein in een appartement of flatgebouw? Het is tijd om je even wat coole tips te geven voor een kleine woonruimte. Want minder is vaak meer! Plaatsbesparende ideeën, bonte kleuren en mooie materialen; wij hebben voor je uitgezocht met welke inspirerende ideeën je het grootste woongeluk kunt ervaren in de kleinste ruimtes.

 

klein wonen

Tip 1: Heb je een klein woonoppervlak, kies dan voor grote meubels. Dus niet allemaal kleine meubeltjes, maar ga voor een mooie fauteuils en stoere bedbank.

klein wonen

Tip 2: Benut de volledige lengte van je keuken. Verf de achterkant in krijtverf en ga voor brede maatwerk planken voor al je keukenspullen. Het samenspel van lichte en donkere elementen maakt het kleine kookeiland tot een puristisch designobject.

klein wonen

Tip 3: Een weelderige kast kan gemakkelijk worden vervangen voor een zelf ontworpen werkhoek. Het kleurrijke behang zorgt voor een gezellige sfeer en geeft je hoofd ruimte voor creatieve ideeën.

klein wonen

Tips 4: Bewaar je schatten en mooiste eye-catchers op een bijzondere plek. Laat ze stralen en geef ze de ruimte, hierdoor vallen ze op en krijgen ze optimale aandacht. De elegante bank maakt samen met de kist een gezellige zithoek. Kussens met verschillende prints zorgen voor een vrolijk contrast.

Schermafbeelding 2013-11-25 om 15.38.44

Tip 5: Als je grote elementen op de grond plaatst verdwijnt je vloeroppervlak en wordt je ruimte kleiner. Laat de mooi ruim en hang je meubels op, ga nog een stapje verder zoals bij dit voorbeeld waar je de fiets van de grond laat komen.

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »