Koffie, Koffie, Lekker Bakje Bialetti

Koffie, Koffie, Lekker Bakje Bialetti

Geplaatst op 17/12/2013 in Koken door

Ben je een koffie-fanaat in hart en nieren en is het koffiezetapparaat aanzetten het eerste wat je doet ’s ochtends? Dan ken je vast Bialetti wel. De originele Moka Espress is al lang niet meer de enige cafetière van het Italiaanse merk, sinds 1933 zijn er vele varianten op de traditionele cafetière bij gekomen. 

De echte sterke espresso-liefhebber zou misschien minder snel gaan voor een Bialetti; omdat het water maar met 1,5 bar (in plaats van 9 bar) door de koffie loopt, valt een met een Bialetti gemaakte koffie eigenlijk niet onder de noemer espresso. Daarnaast gebruikt men ook vaak ‘normale koffie’, in plaats van de wat fijner gemalen espressokoffie. Met een Bialetti maak je dus een mix van een caffé en een lungo, zoals de Italianen de bij ons ‘gewone koffie’ noemen.

Bialetti Fiammetta Blauw

Bialetti Fiammetta Blauw

Heb je hier niet zoveel boodschap aan en wil je gewoon genieten van een lekker bakkie, dan moet je vooral eens kijken naar welke producten van Bialetti geschikt zijn voor jou. De traditionele Moka Express bestaat in een 3- 6 en 9-kops variant. Hiermee zet je zoals de Italianen het noemen een caffèin hoeveelheid (maar niet in sterkte) vergelijkbaar met onze espresso. Dus zet je twee grote kopjes, dan kun je gerust de 6-kops variant gebruiken.

Rondere vormen

De Bialetti Venus en Dama hebben wat meer rondere vormen en ogen wat vriendelijker. Vooral de Venus zou niet misstaan in een modern interieur. Van de Dama bestaan ook hele mooie ‘glamour’-varianten met goud en zwart. Hou je van kleur, dan is de Fiammetta misschien wat voor jou, deze vrolijke Bialetti bestaat in blauw, groen en paars. Wil je toch een Bialetti gebruiken om een espresso te maken, dan is Brikka echt wat voor jou. Deze espressopot heeft een druk-gestuurde klep waardoor hij een heerlijke crema op je stevige espresso maakt.

Een Bialetti is heel gemakkelijk in gebruik; je vult het waterreservoir, doet (versgemalen) koffie in het koffiebakje (niet te hard aandrukken!) en zet hem op het gasfornuis.

Pas op: Als je de caffettièra op te hoog vuur laat staan, kan de smaak van de koffie wat bitter worden!

 

En, voor welke Bialetti ga jij?

Bialetti Moka Espress 3-kops

€ 19,95

Bestellen
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »