Hoe creëer je een modern interieur?

Geplaatst op 01/06/2014 in Modern & Design door

In een modern interieur vind je strakke lijnen, rust en eenvoud. Sommigen denken daardoor dat een modern interieur kil en saai is, maar niets is minder waar. Een modern interieur met designmeubels en accessoires kan super stylish en gezellig zijn. Je moet alleen even weten hoe je dat voor elkaar krijgt.

Modern interieur 3

Simpel

Zoals gezegd is een modern interieur simpel. Niet te veel tierelantijntjes en geen grove materialen zoals je in een industrieel interieur terugvindt. Dat betekent echter niet dat je in een slaapkamer enkel een bed en een kast neer moet zetten. Kamers moeten wel aangekleed zijn, maar dan met materialen en producten die thuishoren in een modern interieur. Zoals designkurkjes, schilderijen, spiegels en kleden.

modern interieur6

Functioneel

Wat je ook neerzet in je moderne interieur, het moet een functie hebben. Geen loze accessoires, veel muurdecoratie en ontelbare gezellige lampjes. Alles wat in de kamer staat moet nut hebben en bruikbaar zijn.

modern interieur5

Ruimte

Volgebouwde ruimtes passen niet in een modern interieur. Je kunt dus niet je kamer volzetten met leuke designstoelen, krukjes, tafeltjes en andere kleine meubeltjes. Houd het ruim, maar zorg wel dat je de balans vindt tussen ruim en leeg.

Modern interieur 2

Design

In een modern interieur horen natuurlijk designmeubels. Dit kan een dure grap worden wanneer je alles nieuw aanschaft. Gelukkig kun je ook veel tweedehands of nagemaakt design vinden voor een veel vriendelijkere prijs. Struin hiervoor het internet af. Moet je rekening houden met je budget, koop dan één nieuwe eyecatcher, bijvoorbeeld je bank, en vul dit aan met koopjes die je op internet vindt of met IKEA meubels.

Modern interieur 4

Technologie

Moderne technologie hoort in een modern huis. Geef dit dan ook een plek in je interieur. Moffel je geluidsinstallatie en televisie niet weg, maar zorg er juist voor dat je ze goed combineert met de rest van je meubels en accessoires.

Modern interieur1

Wil je jouw huis een modern huis maken en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Schakel onze interieuradviseurs in. Ze kunnen je zelfs via Skype advies geven.

Ben je geïnspireerd door deze blog en wil je op zoek naar designmeubels en accessoires? Dan raden we je aan een kijkje te nemen bij BigBrands.

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »