Happy Spring! 5 Tips Voor Een Fris Interieur

Geplaatst op 13/04/2014 in Industrieel & City door

Met twee benen staan we in de lente! Heerlijk die oplopende temperaturen en de geur van bloemen en gemaaid gras. Wij vinden het erg belangrijk dat je interieur in deze periode ook wel een opfris-beurtje kan gebruiken. Heel eenvoudig binnen 5 stappen te realiseren.

Kijk rond in je huis en bedenk je dat je weer toe bent, aan iets nieuws. Het is ‘t nét niet. Eerlijk is eerlijk, voor ons is dit een wekelijks ritueel. Maar een nieuwe, frisse look betekent nog niet dat je je portemonnee flink moet belasten. Met deze vijf stappen, houd je de kosten binnen de perken máár ben je wel weer zoet voor een tijdje.

Geef je kamer een nieuwe, frisse look in slechts vijf stappen Roomed | roomed.nl

STAP 1 | Ruim op
Out with the old, in with the new. Voordat je begint, kijk eens kritisch naar je ruimte. Wat stoort je? Welke meubelstukken zijn versleten? Wat is niet meer je smaak? Haal die items weg, zodat je plaats kunt maken voor eventueel nieuwe accessoires (rustig, dit komt later) of een fris likje verf. Poets meteen alles en vergeet je ramen niet. De eerste last is nu van je schouders.

Geef je kamer een nieuwe, frisse look in slechts vijf stappen Roomed | roomed.nl

Bron: Lolalina

STAP 2 | Knap op
Als je tevreden bent over wat nu nog in je kamer staat, is het tijd om nogmaals met een extra kritisch oog hiernaar te kijken. Het is namelijk helemaal niet nodig om al je oude meubels en andere items te vervangen. In plaats daarvan kun je een aantal ook opknappen of iets met een kleine aanpassing een totaal nieuwe look geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het opnieuw bekleden van je stoel of het schilderen van een dressoir? Ook leuk: maak nieuwe handgrepen op je kast (tip: Xenos!). Kost amper iets, maar maakt een wereld van verschil.

Geef je kamer een nieuwe, frisse look in slechts vijf stappen Roomed | roomed.nl

Bron: Pinterest

STAP 3 | Schilder
Misschien heb je pas geleden je muren geschilderd, maar het kan goed zijn dat er een aantal plekjes zijn die je bij moet werken. Als het al even geleden is, is het schilderen van een muur natuurlijk dé manier om je interieur een nieuwe look te geven. Wil jij weten welke kleur je het beste kunt kiezen voor jouw kamer? Kijk dan deze blog.

Geef je kamer een nieuwe, frisse look in slechts vijf stappen Roomed | roomed.nl

Bron: Pinterest

STAP 4 | Wissel
Tijd om te verschuiven! Door je meubelstukken eens op een andere plek neer te zetten, krijg je direct een ander effect. Creëer op deze manier meer ruimte, of juist een knus hoekje. Als je bank altijd al tegen de muur stond, probeer hem dan eens wat meer naar het midden te schuiven of plaats er een mooie lamp naast. En als je het achteraf toch niks vindt, dan plaats je alles gewoon weer terug. En nu je je muren toch een nieuwe kleur hebt gegeven, kun je het geheel ook afmaken met een tof schilderij of een mooie familiefoto.

Geef je kamer een nieuwe, frisse look in slechts vijf stappen Roomed | roomed.nl

STAP 5 | Shop
Ja, ja – daar is ‘ie dan. Deze stap is bewust als laatste gekozen. Als het goed is heb je namelijk een duidelijk idee van wat je kamer nog écht mist. Ga voor een accessoire dat een statement maakt, zoals een grote lamp of een mooie poster. Probeer jezelf in te houden!

Bron: Roomed

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »