Garden Party!

Geplaatst op 08/12/2013 in Modern & Design door

Zo vrolijk, feestelijk en zwoel als een zomers tuinfeest, zo zou je de woonmodetrend Garden Party het best kunnen omschrijven. De frisse groen- en blauwtinten maken het geheel lekker vrolijk en de accenten in lichtgeel en fuchsia geven een feestelijk accent. Luxe accessoires en weelderige stoffen maken deze woonmodetrend een beetje retro en vintage. Tover je interieur om in een friszoete cocktail!

Steekwoorden: verfijnd, fleurig, buiten, tropisch, friszoet, positief en romantisch.

 

Garden-Party1

Vloerkleed: Carpet Reloaded, Groene poef: Maharam via Co vd Horst.

Kan je niet wachten tot het weer voorjaar is? Haal het voorjaar alvast naar binnen met met groentinten, aqua en turquoise in de basis en accenten in vanille, pistache en poederige pastels. Bloemenprinten, voiles en zachte stoffen zorgen voor een vleugje romantiek.

Garden-Party-woonmodetrend

Behang Palm Leaves uit de collectie van Cole & Son via Bart Brugman

Garden-Party-woonmodetrend-1

Ronde metalen tafel  Menno Kroon

Met deze woontrend creëer je gewoon een feestje binnenshuis. Want het hoeft niet altijd lente te zijn om de lente in je huis te voelen. Met opvallende prints op meubelstoffen en gordijnen creëer je een fleurig geheel.

Garden-Party-woonmodetrend-2

Garden-Party-woonmodetrend-3

Zie je jezelf al zitten in de serre, nippend aan een cocktail? Droom lekker weg met de warmte en het comfort van binnen en de frisse sfeer van buiten. Zittend in je vintage fauteuil met bloemmotief waan je je even op vakantie.

Garden Party in 5 stappen:

Kleuren: Wissel lichte pastellen zoals vanille, pistache en lichtroze af met verschillende tinten groen en blauw. Je kunt het zo fris of zo zacht maken als je zelf wilt.

Materialen: Creëer die tropische buitensfeer met rotan of bamboe meubelen. Metalen draadstoelen zijn hiervoor ook heel geschikt.

Accessoires: Stal je bloemenservies uit en haal het gekleurde glaswerk uit de kast. Gebruik bloemen, planten en fruit voor die positieve sfeer.

Vormen: De grillige vormen van bloemen en planten zijn het belangrijkst. Probeer die lijn ook door te trekken in je meubelen. Grafische patronen bieden een beetje tegenwicht en ‘verwachten’ de grilligheid. Kies voor grafische patronen uit de jaren zestig en zeventig voor dat retro accent.

Textiel: Maak het compleet met kussens, tafellinnen en weelderige gordijnen en vloerkleden. Ga ook voor een lekker gek en opvallend behang. Bloemenprinten spelen de hoofdrol!

Bron: Perscentrum Wonen

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »