De Sanoma Woonawards 2014 Winaars Zijn Bekend

Geplaatst op 30/01/2014 in Evenementen door

Wie maakte de meest onderscheidende Wooncampagne? Welke Woonprofessionals hebben zich in 2013 bijzonder gemanifesteerd? Kortom: de Sanoma Woonawards worden weer uitgereikt. De nominaties zijn inmiddels bekend.

Het thema van dit jaar is: Living meets Fashion! Want dat interieurtrends steeds vaker worden beïnvloed door ontwikkelingen in de mode is evident. Dit jaar bestaat de Sanoma Woonawards uit vier categorieën:
  • Beste Wooncampagne
  • Beste Woonbeursstand
  • VT Wonen Oeuvre Award en
  • Eigen Huis & Interieur Award

Eén van de genomineerden voor Beste Wooncampagne is het 3X Anders concept van Desso (Parade), Eijffinger, Forbo en Luxaflex. Wij hebben hier eerder al aandacht aan geschonken. Een verrassende campagne met prachtige beelden die illustreren hoe je dezelfde ruimte met een aantal basisingrediënten –  zoals een mooi (gedessineerd) behang en vloerkleed op maat – kunt omtoveren tot een ruimte met geheel andere sfeer en/of functie.

Desso-Label-Noorderlicht

Desso – Label – Noorderlicht

DE WINNAARS OP EEN RIJ:

1. Beste Wooncampagne Histor: 101 karakters

De jury: Creatief de leukste campagne. Potentie om het concept internationaal uit te rollen. Ligt dichtbij Histor en klopt goed met partner 101 woonideeën. Zeer simpel en krachtig.

Kastje_101 karakters

2. Beste Stand Woonbeurs Amsterdam: Het Lang Leve Je Huis-Huis

De jury: Het Lang Leve Je Huis-Huis van partners Nuon, Liander, Volvo en Solarlux in de Bouw & Verbouw Zone toont lef en appelleert aan de tijdsgeest. Bewonderingswaardig dat sterke merken het verhaal ‘duurzaam wonen’ centraal stellen. Je wordt erin getrokken en wil alle informatie over de getoonde producten & diensten weten.

droomhome_woonbeurs_amsterdam_duurzaam_wonen_lang_leven_je_huis_2

3. vtwonen Oeuvre Award: Scholten & Baijings

De jury: Wellicht letterlijk het meest kleurrijke ontwerpduo van dit moment. Ze spreken een breed publiek aan, zijn veelzijdig maar ook begrijpelijk en tillen het ontwerpen voor de massa naar een hoger niveau. Waarmee ze andere ontwerpers ook weer uitdagen. Dit sluit goed aan bij de merkwaarden van vtwonen.

FRAME Scholten-Bajings 14

4. De Eigen Huis & Interieur Award Winnaars

Deze gloednieuwe designprijs kent drie winnaars. Voor drie uitzonderlijke prestaties in een wereld die steeds diverser en complexer wordt.

De EH&I HAPPY Award: Jelle Mastenbroek

De jury: Jelle Mastenbroek maakt het leven net een beetje vrolijker en mooier met zijn geweldige Splendour Lender, een variant op de oud-Hollandse pronkkast waarin met een euro en serviesgoed muziek wordt gemaakt. Een jukebox eigenlijk. ‘Geld moet een instrument zijn geen doel,’ zegt Mastenbroek. ‘In de kast wordt de munt letterlijk weer een instrument.’

splendour

De EH&I HERITAGE Award: Verden (collectie Faas van Dijk)

De jury: Met de Heritage Award koestert EH&I wat er al is en geeft dit opnieuw een welverdiend podium. Meerdere fabrikanten presenteerden het afgelopen jaar nieuwe re-editions. Het meest geraakt werd de redactie van Eigen Huis & Interieur door de meubels van de te jong overleden ontwerper Faas van Dijk. Verden herintroduceerde ze tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

FvD_10

De EH&I LEF Award: Moooi (Marcel Wanders en Casper Vissers)

De jury: Anticyclisch ondernemen, de redactie van EH&I houdt ervan. Een groots idee krijgen en gewoon het lef hebben om daar vol voor te gaan. Het label Moooi (Marcel Wanders en Casper Vissers) deed dit tijdens de Salone del Mobile 2013. Een fenomenale presentatie van meer dan 1.700 m² waarin alle bestaande én nieuwe ontwerpen samenkwamen tegen een achtergrond van de gestyleerde fotografie van Erwin Olaf. Chapeau, doe dat maar eens na!

moooi_milan_peerlindgreen_0153_web

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »