Sojakaars

Geplaatst op 09/12/2013 in Accessoires door

Wist je dat de uitstoot van ‘gewone’ kaarsen van paraffine niet echt gezond is is? Daarnaast vinden sommige mensen de geur van petroleum die je soms ruikt bij het branden van kaarsen niet altijd even lekker.

Geurkaarsen bieden een oplossing tegen de petroleum-geur maar de uitstoot van deze kaarsen is hetzelfde en sommige mensen krijgen hoofdpijn van geurkaarsen. Lastig of niet? Het branden van een simpel kaarsje wordt zo een hele afweging. Gelukkig hebben ze daar iets op gevonden! De sojakaars! Kende je deze kaars al al? Sojakaarsen zijn kaarsen gemaakt van soja was. Sojakaarsen branden heel schoon en stoten geen deeltjes uit die allergische reacties kunnen veroorzaken. Daarnaast branden ze veel langer dan paraffine kaarsen.

Sojakaarsen zijn verder vaak volledig plantaardig en biologisch afbreekbaar, dat is wel zo fijn voor het milieu. Nog een ander voordeel  is dat ze koeler branden dan paraffinekaarsen, waardoor ze ook minder roet uitstoten.

Sojakaarsen zijn nog in opmars en er er zijn een aantal webwinkels waar je sojakaarsen al kunt kopen of zelf kunt samenstellen. Bij Piet Boon hebben we deze hippe kaars ook al gespot. Heb je geen zin om naar Oostzaan af te reizen? In deze webshop vind je grote sojakaarsen in verschillende kleuren maar je kunt ook eens bij de wereldwinkel naar binnen lopen.

 

sojakaars

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »