Zoete Verleiding Met De Kerst

Geplaatst op 21/12/2013 in Koken door

Met een nieuw jaar voor de deur kijken we uit naar de nieuwste trends en laten we ons inspireren door ontwikkelingen in de mode, design en interieur. Èn we bezinnen ons op andere activiteiten omdat, zoals nu, het weer ons langer binnen houdt.

Met de Kerstdagen in het zicht, duiken velen van ons automatisch weer in de kookboeken om zich te laten inspireren door culinaire ideeën. De regen en kou nodigen uit jezelf te verwennen en op zoek te gaan naar lievelingsrecepten waar je iedereen ontzettend blij mee maakt.

TREND: HOME MADE

Ook op culinair gebied kunnen we spreken van een trend. Hoe die er voor deze winter uitziet? We gaan zelf aan de slag! De trend van het zelf bakken deed zijn intrede met de opkomst van de cupcake.

Velen bezinnen zich sinds een tijdje op het doen slagen van het meest malse cakeje met bijzondere topping. En via deze hit is er nu het zogenaamde ‘home made baking’ bij gekomen. Hierbij is het de kunst om vanuit de eigen keuken te komen met klassieke taarten, knapperige koekjes volgens grootmoeders recept en exotische creaties. Recepten die ook voor de onervaren bakkers uit te voeren zijn, ‘straight from the oven’. Niet te fancy, wel net even anders, maar vooral recht voor zijn raap lekker.

ONTSPANNING

Bakken is leuk en zal altijd slagen met een beetje geduld en genoeg aandacht. Wees niet bang voor mislukkingen, want bij ‘home made’ geldt het motto ‘oefening baart kunst’.

Het kneden van een perfect deeg, het langzame roeren door een boterzachte karamel en het nauwkeurige afwegen, werkt ontspannend en bezorgd een moment van overgave. Buiten de nattigheid, binnen een heerlijke geur uit de oven en een gezellig samen genieten van zelf gemaakte, zoete verleidingen.

DE JUISTE TOEBEHOREN

Voor het beste resultaat, maak je gebruik van de juiste baktoebehoren. Kijk goed welke vorm en welk materiaal het beste past bij jouw bakuitdaging en je zult aangenaam verrast zijn!

Laat iedereen genieten tijdens de feestdagen van je creaties en presenteer de kostelijkheden vervolgens op een mooi servies.

Foto’s: Westwing

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »