DIY: Sieradendoosje Pimpen

Geplaatst op 25/12/2013 in Accessoires door

Sieraden, iedere vrouw heeft ze. Maar rondslingerende sieraden kunnen van je nette huis een troep maken en kettingen die je bij elkaar stopt raken in de knoop. Heb je er wel eens aan gedacht een sieradendoosje aan te schaffen of, om er zelf één te maken of te pimpen? Het is helemaal niet moeilijk om je eigen sieradendoosje naar je wens te maken en het kost ook niet veel! Je kan hem zo maken dat hij helemaal past bij je interieur. 

kastje

 

Wat heb je nodig:

  • Houten doosje
  • Verf
  • Zelfklevend papier / behang met een leuk printje
  • Haakjes en kleine deurknopjes, wat je zelf leuk vindt
  • Hangers om het doosje op te hangen

 

Stap 1:

Als eerste verf je je sieradendoosje in een kleur die jij mooi vindt, laat dit even goed drogen. Je hebt tegenwoordig bij de bouwmarkt heel kleine potjes verf (bijvoorbeeld van het merk Le Noir & Blanc). Je kunt natuurlijk ook een restje verf gebruiken dat je thuis nog had liggen.

Stap 2:

Als je doosje goed droog is, beplak je de binnenkant met zelfklevend papier of behang. Je kunt ook een andere mooie stof gebruiken en dat vastlijmen. Wat jij mooi vindt!

Stap 3:

Bevestig de ophanghaakjes aan de achterkant. Het is handiger dit te doen voor je de andere haakjes en deurknopjes erop hebt gezet (dan kan je hem nog recht neer zetten).

Stap 4:

Bevestig zoveel haakjes en deurknopjes als je wilt. Haakjes voor kettingen hang je het liefst onderaan omdat anders alles in de war raakt. Hang je sieradendoosje op en hang al je kettingen en oorbellen eraan. Je kunt het nog ‘gezellig maken’ met bijvoorbeeld een vaasje of een klein schilderijtje.

 

DIY-kastje

 

Foto’s: Etsy.com

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »