DIY: Een Ander Theelichtje

Geplaatst op 16/11/2013 in Accessoires door

Heb je nog wat van die schattige porseleinen theekopjes over? Maak er een originele lamp van! Het lijkt moeilijk maak niets is minder waar, dit DIY-projectje is écht heel makkelijk en kost bijna niets.

lamp-DIY-theekopjes

Wat heb je nodig?

  • Porseleinen kopje(s)
  • Keramiek boortjes
  • Snoer en fitting (of ga voor een stalampje, het kan allemaal!)
  • Boormachine
  • Tang en striptang (om je lampje aan te sluiten)

En zo doe je het:

Stap 1
Boor van binnenuit een gaatje in de bodem van het kopje. Je begint met een klein boortje en je maakt het gat steeds groter. Wees voorzichtig en geduldig, je wilt niet dat het kopje breekt! Glijdt het boortje weg, plak dan de randjes van het gebied waar het gat moet komen af met plakband.

Stap 2
Haal de kabel door het gaatje en sluit de fitting, met de fitting in het kopje, aan. Draai er een lichtbolletje in en hang je nieuwe lamp op een mooie plek waar hij goed opvalt.

 

Als je de fitting helemaal wilt verbergen heb je waarschijnlijk meer kopjes nodig. Door wat moertjes tussen de kopjes te doen maak je wat meer ruimte tussen de kopjes zodat ze niet helemaal om elkaar heen vallen (en je dus elk apart kopje nog kunt zien)

 

theekopjes-lamp-kandelaar

Je kunt natuurlijk ook een hele theekopjes-kroonluchter maken!

Met behulp van: 101 Woonideeën

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »