Winters Comfort

Geplaatst op 23/12/2013 in Accessoires door

De koude maanden hebben we tot nu toe nog prima doorstaan, het valt nog mee met de sneeuwval en extreme temperaturen. Heb je wel het gevoel dat het thuis soms nog wat killetjes aanvoelt? Maak van je huis dan een echt winterhuis, met decoratie en accessoires die bij deze periode horen.

Transformeer je huis tot een comfortabele thuishaven met prachtige wintertinten. Hier vind je de beste tips voor een gezellig knus huis vol warmte, welke ook na de feestdagen nog prachtig is.

 

NATUURLIJKE ACCENTEN

Maak je huis klaar voor het koude seizoen door jouw interieur een kleine update te geven. Als het buiten sneller donker wordt maak je het in huis gezellig met flikkerend kaarslicht. Door te kiezen voor kaarsen in verschillende maten creëer je een speels effect. Verzamel tijdens je volgende wandeling in het bos natuurlijke accessoires zoals dennenappels. Deze cadeautjes van de natuur staan ontzettend mooi onder een glazen stolp. Gebruik ook fruit als een kleuraccent in huis.

REGENACHTIGE ZONDAG

Breng een regenachtige zondagmiddag door in een fauteuil met een goed boek en een kop stomende chocolademelk met slagroom. Op zo’n middag is een extra zacht kussen je beste vriend. Tip: vervang tijdens de wintermaanden je zomerse kussenhoesjes van katoen en linnen door zachte gebreide hoesjes van wol en pluizige stoffen. Zo zorg je in een handomdraai voor een warme en ontspannen sfeer. Hoe maak je lekkere chocolademelk? Kook een vanillestokje mee met de melk. Verwijder het stokje voordat je de chocolade in de melk brokkelt, snijd de peul open en roer de zaadjes en de chocolade door de melk.

BYE, BYE BLOEMEN

Maak met een decoratievaas en eenvoudige takken met of zonder bessen in de kleuren van het seizoen een sfeertafeltje. De takken gaan veel langer mee dan snijbloemen en staan net zo mooi. Steek de takken in vazen in verschillende maten voor een speels effect. Rode en oranje bessen, zoals de lijsterbessen hierboven zetten ook nog eens een mooi kleuraccent in een basic ruimte. Andere takken die mooi zijn om te gebruiken zijn takken van de rozenbottel, hulst en takken van de hazelaar.

THEMATAFEL

Een van de leukste dingen tijdens de wintermaanden is eten met familie en vrienden. Een mooi gedekte eettafel zorgt altijd voor een gezellige sfeer, maar een thema maakt de avond extra bijzonder. Dek de tafel met placemats en servetten in warme bruine tinten en kies voor oranje als accentkleur door kleine pompoenen te gebruiken als tafelversiering. Schik de pompoenen samen met kleine gedroogde takjes en bladeren rondom de borden en geniet van een heerlijke herfstmaaltijd aan een harmonieus gedekte tafel.

RUSTIEKE CHARME

Elk huis krijgt een vleugje extra rustieke sfeer door deze simpele truc: stapel een paar houtblokken op elkaar en leg ze op een strategische plek. Zelfs als je niet beschikt over een openhaard zorgen de blokken voor warmte, gezelligheid en een natuurlijke look. Combineer het haardhout met een stevige mand van textiel voor een nog sterker gevoel van wintercomfort.

KERSTKRIEBELS

Het duurt nog een paar nachtjes voordat het kerstmis is, deze dagen kan je goed gebruiken om jouw huis kerst- en winterklaar te maken! Vervang kleine meubels als bijzettafels door items die je associeert met winter en de feestdagen zoals bijvoorbeeld een slee. Betover de ruimte met glanzende objecten van zilver en goud en zet overal in huis kaarsen van verschillende formaten. Zo vang je vanzelf de Christmas Spirit in huis.

Bron: Westwing

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »