DIY: Servetten Stempelen

Geplaatst op 07/12/2013 in Accessoires door

Nu de feestmaand aanbreekt willen we toch net wat meer aandacht besteden aan het dekken van de tafel. Dat betekent overigens niet dat je meteen aan nieuw servies hoeft te denken maar met een paar kleine handelingen en simpele materialen tover je je tafel om tot een plaatje. Leuk om te doen, mooi om te zien en heerlijk om aan te eten. 

Servetten stempelen kan natuurlijk met gewone kant en klaar stempels maar er zijn tegenwoordig ook heel veel tutorials die je laten zien hoe je zelf een stempel kunt maken. Een stempel van kurk, van aardappel, een stempel van een gum etc. Nog dichter bij huis en simpeler, stempelen met bladeren van de bomen uit de tuin.

Wat heb je nodig?

  • Textielverf in de kleur naar keuze
  • Een platte penseel
  • Witte stoffen servetten(zelf gemaakt van een lapje wit linnen bijvoorbeeld)
  • Bladeren, het leukste is het als je kiest voor verschillende soorten bladeren, dus elke servet een ander blad.

 

Servetten stempelen  Servetten stempelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 1:

Leg tegen eventueel doordrukken een oude theedoek onder je te stempelen servet en een krant onder de te gebruiken bladeren. Het is heel eenvoudig, je smeert de achterkant van je blad in met de verf, het hoeft niet heel erg netjes en zeker niet dekkend. Zorg er wel voor dat alles nerven een laagje verf hebben.

Stap 2:

Leg het blad met de verfkant op het servet, in het midden of juist in een hoek, en wrijf voorzichtig met je vinger langs de randen en over de hoofdnerven. Ook dat hoeft niet heel erg keurig net want het is juist leuk als de uiteindelijke afdruk een beetje “vaag” blijft.

Stap 3:

Verwijder voorzichtig het blad en hang je servet te drogen. Lees op de verpakking van je verf hoe lang, en strijk na afloop de print om de verf te fixeren.

 

Servetten stempelen

 

Je kunt natuurlijk ook je tafelkleed op deze manier voorzien van een persoonlijk dessin. Als styling is het dan leuk als je de rest van de aankleding ook een beetje naturel/botanisch houdt.

Afbeeldingen: 1. Etsy.com 2. Marthastewart.com 3. Anthologymag-digital.com

Bron: Showhome
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »