Alles Onder Een Stolpje

Geplaatst op 16/11/2013 in Accessoires door

Vang je meest geliefde vondsten in een glazen stolp en laat ze schitteren. Leg deze objecten onder een glazen stolp en ze worden nog mooier en bijzonderder door het glimmende glas. Verzamelingen worden kunstwerken op zich en door persoonlijke objecten toe te voegen aan je interieur maakt dat je huis persoonlijker en unieker.

Je kunt van alles onder een stolp leggen, een bijzonder item van vroeger zoals een geboorte lepen, een vondst van het strand, een vet plantje of een serie gevonden veren. Maak een wisselende expositie door wekelijks nieuwe ‘vergeten voorwerpen’ onder de stolp te leggen.

Stolp-01

Uit de natuur: Vul een stolp met een paar persoonlijke vondsten uit de categorie – de natuur – en je hebt in no time een prachtig stilleven.

Stolp-02

Groter geheel: Hier zijn de stolpen onderdeel van een groter geheel. De veren staan prachtig in de stolp, maar kunnen ook mooi tegen de muur leunen. Het ene lijstje laat zich graag vangen in de glazen stolp, twee staan er tegen de muur en een hangt er aan een spijker. Net als die bijzondere veer.

Stolp-04

Jutter: Ben je een echte verzamelaar en kun je niet ophouden van dingen meenemen van het strand? Dan kun je nu eindelijk al die prachtige vondsten onder een stolpje plaatsen. Sloophout, scheermessen en schelpen krijgen een eigen plekje in de huiskamer.

Stolp-06

Soorten en maten: Glazen vazen, potten en kannen kunnen ook als stolp dienen. Gebruik verschillende soorten en maten, vang er mooie dingen én gewone gebruiksvoorwerpen. Voilà: daar is je eigen wisselende expositie, goed geconserveerd achter glas.

Stolp-08

Je eigen museum: Een glazen stolp heeft iets museaals, om je mooie vondsten onder zo’n stolp te plaatsen. Het is moeilijk om erbij te komen, dat maakt het spannend en extra aantrekkelijk. Dit gaat om bijzonder kwetsbare en dierbare stukken. Look, but please, don’t touch!

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »