Populaire Stalamp Uit Frankrijk

Geplaatst op 11/03/2014 in Verlichting door

De lampenserie Loft van Jieldé uit Frankrijk is ongeveer dé meest populaire stalamp allertijden. Ontworpen door Jean-Louis Domecq in 1950 en nog steeds helemaal van deze tijd. Inmiddels is deze serie verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals zwart, wit, geel, rood en metaal. Ook zijn er meerdere afmetingen.

Het is een stalamp die wellicht bij vele op de wensen lijst staat. Helaas is de prijs aan de hoge kant, maar hij is zo mooi dat we je even laten genieten van deze Jieldé lamp. Ze zijn er in verschillende vormen van wandlampen en bureaulampen tot hanglampen. Maar wij vinden de stalamp het mooist. Ze zijn er met één of meerdere ‘armen’ waardoor je ze in een leuke zigzag vorm kunt zetten. De vorm is strak maar ook speels en past perfect in de Industrieel & City woonkamer.

jielde-lamp

jielde-lamp-geel

jielde-lamp-metaal

In de woonkamer

Deze staande lamp Jieldé, is erg geschikt voor in de woonkamer, naast de bank om een goed boek bij te lezen of om sfeerlicht aan te brengen. Het is een echte eyecatcher en met zijn knikkende armen een grappige lamp die je alle kanten op kunt buigen.

jielde-lamp-kamer

jielde-lamp-wit

lamp-jielde-wit

 

Werken met goede verlichting

Het is een perfecte bureaulamp, die voldoende licht geeft om goed bij te werken. Hij past in de setting van thuiswerken, mooi naast je bureau of aan een werktafel. Juist in een leuke kleur geeft het je werkplek een flinke boost.

jielde-lamp-slaapkamer

zwarte-jielde-lamp

Om bij weg te dromen

Het is de ideale bedlamp, geen gedonder met kleine nachtlampjes maar een echte spotlight. Ze zijn er ook in zoveel verschillende kleuren, je geeft je slaapkamer onmiddellijk een pittig accent. Tevens kun je hem bij de make-up tafel zetten of naast een stoeltje in je slaapkamer, zo creëer je een sfeerhoekje.

Jieldé lampen zijn online te verkrijgen, kijk voor alle mogelijkheden op de site van Jieldé

Foto’s: Eenigwonen

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »