Lamp Van Karton

Geplaatst op 20/11/2013 in Verlichting door

Volgens ontwerper Johannes Kiessler is ontwerpen niet alleen het produceren van steeds nieuwe dingen, maar ook het vinden van nieuwe manieren om dingen die we al hebben met elkaar te combineren. Zijn ‘Numerouno’ is een combinatie van beide, want een lamp kennen we allemaal, maar een lamp gemaakt van karton zien we toch niet zo vaak.

De Numerouno is een lamp gemaakt van karton

‘Numerouno’ is een experiment om een semi-industrieel product dat aantrekkelijk geproduceerd is, toch betaalbaar in de markt te zetten. De lamp is een ontwerp met weinig impact op het milieu. Vanwege het lichtgewicht en 21 Watt verlichting blijft het energieverbruik lager in productie en transport in vergelijking met soortgelijke producten.

De Numerouno is een lamp gemaakt van karton

Het eenvoudige design van de ‘Numerouno’ staat goed in verschillende ruimtes. Hang ‘m bijvoorbeeld boven de eettafel, je keukenblok of laat je bureau er goed door verlichten.

De Numerouno is een lamp gemaakt van karton

De Numerouno is een lamp gemaakt van karton

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »