DIY: Een Muur Van Pallets Maken

Geplaatst op 29/03/2014 in Industrieel & City door

Pallets zijn mooi en veelzijdig, maar dat wist je natuurlijk al na het lezen van deze blog. Heel simpel gedacht kun je van pallets bijna alles wel maken. Alles? In deze blog laten we zien hoe je je muur kunt ‘behangen’ met pallets. 

Dit heb je nodig:

  • Onbehandelde pallets
  • Schuurmachine
  • Spijkers
  • Spijkerpistool
  • Zaag
  • Cirkelzaag
  • Een muur waarop je pallets kunt bevestigen! (bijv. multiplex)

Zo ga je te werk:

Stap 1: Ga op zoek naar pallets die niet zijn behandeld met pesticiden. Voor een klein oppervlak maakt dat misschien niet uit, maar je wilt niet je hele muur behangen met giftige stoffen.

 

Pallet-muur-2

 

Stap 2: Haal alle pallets uit elkaar, verwijder de spijkers en gebruik een schuurmachine om splinters en losse stukken te verwijderen. Het mooie aan pallets is dat ze ruig zijn, maar je wilt je ook niet kunnen verwonden aan je muur. Als je dat hebt gedaan, maak je ze goed schoon.

Stap 3: Nu ga je je planken sorteren. De breedte van een plank is belangrijk, niet de lengte. Sorteer de planken daarom eerst op breedte en daarna op de conditie van de plank (mooi of met veel gaten en scheuren). Zo heb je gauw de plank te pakken die je nodig hebt.

 

Pallet-muur-3

 

Stap 4: Begin onderaan met het bevestigen van de planken, rij voor rij. Zorg er altijd voor dat de rij over de hele lengte even breed is. Als dat toch niet het geval is, kun je met een cirkelzaag wat aanpassingen maken. Voor stopcontacten en andere ‘oneffenheden’ kun je ook stukjes uit de plank zagen.

 

Pallet-muur-5

 

Pallet-muur-6

 

Als je een raam hebt, kan het zijn dat de planken aan de bovenkant niet helemaal matchen, omdat je toch verschil in breedte per plank hebt. Je kunt dit oplossen door kleine stukjes te verzagen.

 

Pallet-muur-8

 

Je muur is nu klaar! Ziet er gaaf uit of niet? Als je wilt kun je je muur nog ‘fixeren’ met een sterke lak of spray, bijvoorbeeld bootlak. Maar dat hoeft niet.

 

Pallet-muur-7

 

Bron: Bowerpowerblog

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »