Warm En Koel: De Perfecte Match!

Geplaatst op 20/11/2013 in Accessoires door

Elk seizoen zijn er weer nieuwe kleuren die de trend zetten. Dit najaar kijken we alvast naar de kleuren van het aankomende jaar, het zijn de koele en warme kleuren die gecombineerd gaan worden. Turkoois is een ontspannende kleur die je heldere gedachten geeft en je intuïtie bevordert. Het geeft verkoeling. De kleur is kalm, vredig en ontspannen, geeft een helder hoofd zonder last van emoties. Turkoois laat zich goed combineren met donkere of warme kleuren, zowel binnen de koele als warme kleurgroepen.

Als je de koele kleuren wilt combineren met warme kleuren, moet je wel weten welke kleuren tot warm en koel behoren. Warme kleuren zijn rood, oranje en geel, de kleuren van de zon en het vuur. Koele kleuren zoals blauw, groen en violet zijn de kleuren van water, lucht en weide. De warme kleuren stimuleren tot activiteit en de koele kleuren werken rustgevend en kalmerend. Ze kunnen elkaar perfect aanvullen voor een optimale sfeer en ruimtebeleving.

warm en koel

warm en koel2

warm en koel3

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »