• Verlichtmijn kamer

    Op een tafeltje of naast de bank. Waar zet jij je verlichting neer? Verlichting is erg belangrijk in een woonkamer, het brengt sfeer en warmte met zich mee.

  • Straklijnenspel

    Een creatief ontwerp doet het goed als eyecatcher, zeker als je de lijnen terug laat komen in het kunstwerk achter de bank. Dit versterkt elkaar enorm.

  • Schijnje even bij?

    Meerdere exemplaren van hetzelfde ontwerp geven rust aan de ruimte. Ga voor een stoere metalen lamp, zoals deze witte variant van de Ikea.

Verlichting

Als je een woonkamer optimaal wilt benutten, heb je goede verlichting nodig. Goede verlichting moet sfeervol zijn, maar bovenal effectief. De ruige industriële verlichting staat bekend om zijn fabrieksuitstraling, metalen bureaulampen, grote ronde hanglampen, filmspots en felgekleurde snoeren zijn erg kenmerkend voor de Industrieel & City trend. De vintage lampen kun je als nieuw kopen maar worden op rommelmarkten en tweedehands winkels volop aangeboden.

De ruwe en stoere industriële lampen zie je steeds meer in interieurs en in vele woonwinkels te verkrijgen. Ze zijn zeer geschikt voor in de woonkamer, bijvoorbeeld boven de eettafel en salontafel. De lampen zijn vaak in het zwart, wit, zilver of brons te verkrijgen, maar ook de felgekleurde exemplaren doen het erg goed. Je werkkamer kan ook voorzien worden van een stoere metalen bureaulamp voor op tafel of een grote stalamp naar je bureau. Hou je van simpel en niet teveel poespas, kies dan voor een serie pendellampen met grote peertjes die als een bundel bij elkaar hangen.

Recente blog berichten:

12