Budget wonen: oud wordt nieuw

Geplaatst op 06/05/2014 in Stijlvol & Klassiek door

Als je gaat verhuizen, kost dat vaak al meer dan genoeg. Alleen al de verf en de vloer kunnen zorgen dat het flink in de papieren loopt. En je wilt ook dat je inrichting volledig naar je zin is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te zorgen dat je interieur er een wordt om jaloers op te worden, zónder dat het handen vol geld hoeft te kosten.

Nieuw jasje

Ouderwetse meubels in een nieuw jasje steken is één van de manieren om een uniek interieur te creëren als je aan een budget gebonden bent.

Thuis in 2014

Bij een hip interieur denkt men niet aan de meubels die vroeger in oma’s huis stonden. Maar niets is minder waar. Vintage meubels zijn helemaal van nu. Wanneer de ouderwetse grenen kasten, stoelen en tafels van toen in een nieuw jasje gestoken worden passen ze volledig thuis in 2014.

Opgeknapte kastwww.iidudu.com

Gratis

Ouderwetse meubels kun je voor een schijntje vinden op Marktplaats, op een rommelmarkt of bij de kringloopwinkel. Misschien dat je er bij een familielid zelfs nog een paar gratis op de kop kunt tikken. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een schuurmachine, ammonia, kwasten, verf en een paar uurtjes. Budget wonen en een mooie inrichting hebben zijn twee dingen die prima samengaan.

Glimmende eyecatcher

Zelfs wanneer het hout van het meubelstuk onbehandeld lijkt doe je er verstandig aan het eerst te schuren. De verf pakt dan beter en zo ziet je eindresultaat er het beste uit. Neem het meubel na het schuren af met ammonia vermengd met water en zet het in de grondverf. Wacht daarna tenminste twaalf uur voor je gaat schilderen. Kies voor hoogglans als je er een glimmende eyecatcher van wilt maken in je huis.

Tijdloos

Wil je dat die tafel uit de jaren ’50 tijdloos wordt, kies dan voor een wittint. Dat past bij elk interieur en zorgt ervoor dat je hem ook mee kunt nemen als je in de toekomst weer gaat verhuizen. Wil je dat de vintage meubels aansluiten bij de laatste trends, kies dan een pastelkleur. Pasteltinten duiken de laatste tijd overal op.

Pastel meubels

Wit geschilderd tafeltjewww.lilyfieldlife.com

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »