Let’s Go Rotan

Geplaatst op 29/12/2013 in Lifestyle & Landelijk door

Rotan, we kennen het allemaal. Je grootouders hadden vroeger vast wel een aantal rotan meubelen staan. Sinds een tijdje is rotan weer helemaal terug en heeft het zijn stoffige imago van zich af geschud. Wist je dat rotan gemaakt wordt van lianen uit de subtropen? Rieten stoelen zijn, al doet de naam dat niet vermoeden, helemaal niet van riet maar van rotan. Riet is namelijk helemaal niet geschikt om meubelen van te maken. Kijk mee voor wat heerlijke rotan-inspiratie!

Rotan is een heel licht materiaal, meubelen van rotan kun je daarom makkelijk verplaatsen. Daarnaast hebben rotan meubelen die binnenshuis gebruikt worden geen onderhoud nodig. Rotan past ook heel goed in elk interieur omdat het ‘neutraal’ is. Dus, let’s go rotan!

 

rotan-hangstoel-HK-living-winkel

Hangstoel Rotan HK-living

Hangstoelen zijn natuurlijk altijd geweldig! Wat dacht je van dit wit geverfde rotan exemplaar? Rotan is heel geschikt voor hangstoelen omdat het zulk licht materiaal is. Hang deze gave hangstoel in een hoek van je woonkamer en je hebt geen andere eyecatchers meer nodig!

Wil je met rotan toch die vintage look creëren, dan is deze rotan schommelstoel een absolute must! De schommelstoel van HK-living heeft prachtige ouderwetse krullen aan de onderkant. Daar steel je sowieso de show mee!

 

rotan-schommelstoel-HK-living

Schommelstoel Rotan HK-living

Bij eettafelstoelen van rotan hoef je gelukkig niet meer te denken aan die grote lompe stoelen. Deze stoel van rotan (HK-living) is om een metalen frame heen gevlochten, daardoor heeft de stoel echt dat strakke en moderne uiterlijk. Hij is er trouwens ook in het mint en in het roze.

 

rotan-stoel-zwart-HK-living

Stoel Rotan HK-living

Ook deze stoel van Housedoctor is gemaakt van rotan en metaal. Hoewel gemaakt van dezelfde materialen zijn beide stoelen toch heel anders. Deze variant is eentje die heel goed op zichzelf staat bijvoorbeeld in de hoek van de kamer of aan een bureau. We kunnen niet kiezen welke we het mooist vinden, daarom tippen we je ze gewoon allebei.

 

rotan-stoel-housedoctor

Stoel Rotan Housedoctor

Rotan is een heel hard materiaal. Vrouwen moeten daarom oppassen als ze in een rotan stoel gaan zitten als ze een panty aanhebben, die kan makkelijk blijven haken en is dan zo stuk. De oplossing: leg een fijn (groot) kussen in je rotan of een lekker zacht schapenkleed. Wil je toch het risico niet maar wél meedoen met de trend? Denk dan eens aan bijzettafeltjes of lampenkappen van rotan.

 

rotan-lampenkap

Lampenkap Rotan Boomingville

 

Deel dit artikel: