Natuurlijk Wonen: Caught By Nature

Geplaatst op 10/01/2014 in Puur & Origineel door

housedoctor-kruk-hout-natuurlijk-wonen

Dit krukje van onbewerkt hout heeft echt een natuurlijke uitstraling

Natuurlijk wonen, we zien het de laatste tijd steeds vaker. Natuurlijk wonen houdt in dat je de natuur in huis haalt door natuurlijke materialen te gebruiken die rust en eenvoud uitstralen. Het buitenleven is een grote inspiratiebron. Met deze trend ga je even helemaal back to basic. Soms heb je dat gevoel even nodig om bij te komen van de alledaagse drukte.

Natuurlijke materialen

Selecteer je meubels op het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, er mag niet te veel aan geknutseld zijn, het moet immers naturel en natuurlijk blijven. Meubels en andere accessoires zijn van hout en er wordt gebruik gemaakt van wol, vilt, linnen, leer en katoen. Breisels zijn hip en kunnen overvloedig gebruikt worden bij deze trend. Steigerhout past natuurlijk ook perfect! Materialen mogen lekker robuust zijn en hoeven helemaal niet perfect afgewerkt te zijn, liever niet zelfs!

Leer mag! Deze prachtige leren poef van Housedoctor is gemaakt van gelooid rundleer, dat alleen maar mooier wordt hoe vaker je het gebruikt. Lekker vaak op gaan zitten dus!

housedoctor-poef-leer-natuurlijk-wonen

Leren poef van Housedoctor

Natuurlijke kleuren

De kleuren die je in een natuurlijk interieur gebruikt zijn uiteraard ‘natuurlijke’ en aardse kleuren zoals de kleur van zand en grijs-en groentinten. Deze rustige kleuren zijn de basis van je interieur. Je kunt dit een beetje opvrolijken door oker accenten toe te voegen. Dan wordt het wat minder een ‘soft geheel’.

Ga je voor dessins, kies dan voor dessins die geïnspireerd zijn op de natuur, zoals bladmotieven, vogels en vlinders. Mooie grote kamerplanten passen ook heel goed bij de natuurlijke sfeer die je hebt gecreëerd. Met de muurstickers van KEK Amsterdam kun je zelfs hele bomen in huis halen! Deze muurstickers zijn er in een aantal verschillende ‘bomen’ van 2.60 meter hoog. Zo haal je de natuur wel heel letterlijk in huis!

Wil je het echt grondig aanpakken dan mag je dit behang met betonlook van Piet Boon niet missen, voor die prachtige ruige en onbewerkte look!

piet-boon-behang-betonlook-natuurlijk-wonen

Piet Boon behang

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »