Een Schouw Is Wauw!

Geplaatst op 23/01/2014 in Accessoires door

Sommige huizen zijn er mee gezegend, zo’n prachtige authentieke open haard of schouw. Een open haard hoeft niet per se werkend te zijn om je huis een knusse sfeer te geven. Tegenwoordig zijn er juist maar weinig open haarden waarin je echt een vuurtje kunt stoken en is de hij de echte eyecatcher van de woonkamer.

Officieel heet het bovenste gedeelte, de schoorsteenmantel, maar eigenlijk noemt bijna iedereen ook dat gewoon ‘de schouw’. De meeste mensen weten wel wat je, qua decoratie, ongeveer kunt doen met een schoorsteenmantel. Zo stallen de meeste er hun mooie spullen uit en staan er vaak kaarsen op. De schoorsteenmantel is een soort decoratie-plank geworden. Wil je eens flink uitpakken, of hem gewoon even een kleine make-over geven, we hebben wat leuke ideetjes voor je verzameld.

schouw-openhaard-inspiratie-gewei

Een gewei boven de schouw, heel traditioneel, dat doet het altijd goed.

schouw-openhaard-inspiratie-gaskachel

Plaats een (nep) gaskacheltje.

schouw-openhaard-inspiratie-boeken

Stal je boeken uit en decoreer de schoorsteenmantel rijkelijk. Zo weet je zeker dat dit deel van je kamer er extra uitspringt!

Accentkleuren geven je schouw net iets meer uitstraling

 

schouw-openhaard-inspiratie-accent-geel

Ook mooi en opvallend; je schouw in een felle accentkleur verven. Geel is een heel geschikte kleur voor accenten.

Je kunt het ook minder subtiel aanpakken natuurlijk!

Je kunt het ook minder subtiel aanpakken natuurlijk!

schouw-openhaard-inspiratie-behang

Of de muur om je schouw mooi behangen. Piet Boon heeft hele gave printjes voor op je muur.

Op zoek naar een sfeerhaard?

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »