DIY: Boomstam Tafeltje Maken

Geplaatst op 25/01/2014 in Tafelen door

Wij zijn gek op hout! Van mooie houten vloeren en houten balken aan het plafond tot steigerhouten meubels. Niet zo gek dat we je nu een DIY laten zien van boomstam tafeltjes. Het is een leuk alternatief voor een salontafel of nachtkastje. Maar je kunt het boomstam tafeltje natuurlijk ook gebruiken als bijzettafel of kruk. Kortom aan de slag met het maken van een boomstam tafeltje.

boomstam1

Aan de slag!

Je hoort het al; dit tafeltje is multifunctioneel en daarom is er dus bijna geen excuus om er geen in huis te hebben! Deze bijzettafeltjes zien er altijd sfeervol uit. Je kunt ze laten zoals ze zijn of geef ze een leuk kleurtje.

Dit heb je nodig:

  • boomstam rechte vorm
  • schuurmachine/schuurpapier
  • bijtel
  • hamer
  • wieltjes of pootjes
  • eventueel verf, olie of beits in een gewenste kleur


Stap 1:

Ga op zoek naar een geschikte boomstam, in het bos kun je vast een stam vinden maar dan moet je hem vervolgens wel recht afzagen. Wat ook kan is via marktplaats op zoek gaan naar een boomstam. Er zijn genoeg aanbieders met op maat gezaagde stammen.

Stap 2:

Laat de boomstam een paar dagen goed drogen, dat zorgt ervoor dat je geen houtrot krijgt, dat zou zonde zijn!

Stap 3:

Maak de boomstam schoon met het juist gereedschap, bijtel de schors er voorzichtig om weg. Zorg ervoor dat je alle scherpe randjes glad schuurt met een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 4:

Kies een juiste kleur beits, olie of verf. Zodat je de gewenste kleurstelling krijgt.

Stap 5:

Monteer de wieltjes of pootjes onder de boomstam, bepaal van te voren waar je het meubel voor wilt gebruiken (tafeltjes of krukje) en hoe hoog hij moet komen te staan. Afhankelijk hiervan gebruik je grote of kleine wieltjes.

Stap 6:

Ga aan de slag met de uitgezochte verfproducten, schilder de boomstam met de juiste verfproducten en laat het goed drogen voordat je het in gebruik neemt.

Stap 7:

Geef je boomstam tafeltje of krukje een mooi plaatsje en je haalt letterlijk de natuur in huis!

2e921e5e4b277838a252f823ed81d74d

Van onbewerkt tot wit of zelfs hip geverfd, ze zijn perfect om je minimalistische interieur net iets extra’s te geven.

Tip: Kies er voor om alleen de bovenkant te schilderen. Succes met deze leuke weekendklus!

Geen zin om het zelf te maken? Of twee linkerhanden? Hier een aantal alternatieven:

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »