Vloerkleed een echte toevoeging

Vloerkleed een echte toevoeging

Geplaatst op 27/06/2016 in Industrieel & City door

Het is prachtig een mooi, modern huis. Toch zijn de huizen vaak heel ruimtelijk en groots opgezet, met lichte ruimtes, hoge plafonds en raampartijen. Met materialen als beton, staal en glas als belangrijkste basis is het soms zoeken naar mogelijkheden om jouw woonkamer wat warmer en zachter te maken. Kortom hoe combineer je harde en koude materialen nou met een mooi vloerkleed. En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet een stoffige mat onder je bank, maar een gave eye-catcher in jouw interieur. Of je nu kiest voor een meer vintage look (zoals bijvoorbeeld de kelim’s waar wij bij Mia Domo erg fan van zijn) of toch voor een mooie strak design vloerkleed.

vloerkleed

Vloerkleed op maat

Bovendien kan een vloerkleed zorgen voor een kleurrijke noot in het interieur en een verbetering van de akoestiek. Een op maat gemaakt vloerkleed op een gladde vloer zorgt voor een comfortabele sfeer, terwijl de ruimtelijkheid van het interieur behouden blijft. Leg hem net iets onder je bank en creëer daarmee een “wooneiland” in bijvoorbeeld je woonkamer. Of toch midden in je slaapkamer deels onder het bed en voor je kledingkast zodat je geen koude voeten krijgt bij het aankleden.

vloerkleed-slaapkamer

Praktische vloerkleedtips

  • Als de basis van je interieur rustig is kun je makkelijker combineren met een vloerkleed: of je kiest voor een rustige variant of juist voor een fel gekleurd vloerkleed. Deze komen dan direct ook mooier uit.
  • Kies de stijl, ga je voor bloemen, patronen of juist voor een effen kleed met een zachte, hoge pool? Of stiekem toch voor die gave vintage kleden?
  • Bepaal de juiste maat. Onder de eettafel en in je woonkamer is het erg belangrijk dat het vloerkleed groot genoeg is. Zet de bank deels op het kleed, zo oogt je zithoek veel groter. Heb je hierbij advies nodig? Nodig eens een interieuradviseur thuis uit!
  • Vraag of je de vloerkleden thuis mag proberen voordat je er daadwerkelijk eentje koopt. Hierdoor kun je veel beter zien wat de impact is van een vloerkleed op de ruimte. En of je wellicht toch een iets groter kleed moet bestellen.

bonaparte-vintage

Deel dit artikel:

Mia Domo Redactie

Naast onze gastbloggers schrijven wij natuurlijk ook namens de redactie regelmatig blogs. Heb je suggesties of ideeën voor onderwerpen waarover we echt moeten schrijven? Laat het ons dan weten!

Lees hier alle blogs van Mia Domo Redactie »