Scandinavisch wonen in 5 stappen

Geplaatst op 24/04/2014 in Industrieel & City door

Jullie blijken massaal fan van “Scandinavisch wonen”; eerdere blogs over prachtige meubels en minimalistische accessoires werden massaal gelezen. De designbeweging die op kwam in de jaren 50 in Finland, Denemarken en Zweden heeft een aantal kernwaarden gemeen: naast functionaliteit zien we ook eenvoud en minimalisme overal terug. Na vele verschillende design klassiekers van onder andere Arne Jacobsen wordt Scandinavisch wonen ingevuld door nieuwe merken zoals Muuto en House Doctor. Zij zetten het design uit het noorden weer op de kaart, maar nog altijd met aandacht voor ambacht én vernieuwing net als vroeger. En ook het lichte hout en de pasteltinten, zijn net als de grafische accenten nog steeds de basis van Scandinavisch wonen. Wij helpen in je in 5 stappen jouw interieur helemaal klaar te maken.

Scandinavisch Wonen

Scandinavisch Wonen.

Stap 1 Scandinavisch wonen: Kleuren

De basis bestaat uit natureltinten, grijs en pasteltinten. Grijs blijft een stoere kleur als je deze bijvoorbeeld combineert met vollere kleuren. Combineer mintgroen bijvoorbeeld met groene planten en het ziet er direct minder lieflijk uit.

Stap 2 Scandinavisch wonen: Meubelen

Ze blinken in het noorden uit in het ontwerpen en maken van functionele en comfortabele stoelen en banken en uitblinken in vorm. De zwarte stoel op de foto is de CH07 Shell Chair van Carl Hansen & søn een echte Scandinavische klassieker; hij is in 1963 ontworpen door de Deen Hans J. Wegner. De roze stoel van Muuto, de Visu Lounge Chair is geïnspireerd op de CH07. Even tijdloos en ergonomisch. Bij het kiezen van je meubels moet je ook zeker je ogen open houden voor vintage pareltjes en moderne reproducties van Scandinavische klassiekers.

Scandinavisch Wonen

Scandinavisch Wonen

Stap 3 Scandinavisch wonen: Materialen

De noorderlingen kiezen altijd voor innovatieve materialen, waarbij ze hun oog niet verliezen van de eerlijke materialen en zeker ook niet van het ambacht. Zelfs met vernieuwende materialen weten ze het toch voor elkaar te krijgen een huiselijke sfeer neer te zetten.

Stap 4 Scandinavisch wonen: Dessins

Je ziet in het Scandinavische interieur overal de ruit- en diamantvormen terugkomen (we schreven hier al eerder over). Ook zijn ze in het noorden dol op fotoprinten van dieren.

Stap 5 Scandinavisch wonen: Styling

Belangrijk om te onthouden als je aan de slag gaat met je interieur is dat de vorm komt na de functie ofwel: form follows function. Zelfs accessoires hebben een functie in jouw Scandinavische interieur. Bekijk bijvoorbeeld het vaasje met betonlook en mintgroen van het merk House Doctor. Het merk is opgericht door drie zussen en hun broer om “interieurs beter te maken”.

Ook Scandinavisch wonen in jouw interieur, maar je weet niet waar te beginnen. Laat één van onze interieuradviseurs eens bij je langskomen, zij helpen je snel en concreet op weg.

Met dank aan Perscentrum Wonen voor de inspiratie en de bijbehorende mooie foto’s.

Deel dit artikel:

Mia Domo Redactie

Naast onze gastbloggers schrijven wij natuurlijk ook namens de redactie regelmatig blogs. Heb je suggesties of ideeën voor onderwerpen waarover we echt moeten schrijven? Laat het ons dan weten!

Lees hier alle blogs van Mia Domo Redactie »