Portugese tegels, sfeervol en authentiek

Geplaatst op 26/11/2014 in Industrieel & City door

Portugese tegels bestaan al eeuwen maar dat maakt ze zeker niet minder geliefd. Sterker nog, ze stijgen in populariteit. Verkrijgbaar in oneindig veel patronen en kleuren is dit een authentieke tegelsoort die ieder type woning dat extra vleugje sfeer kan geven.

Portugese tegel

Bijzondere en milieuvriendelijke tegel

Maar liefst tien eeuwen geleden werd in Portugal, onder invloed van de Moren, deze authentieke cementtegel met de hand gemaakt. Hedendaags is het productieproces van Portugese tegels nog exact hetzelfde en past deze tegel perfect in het tijdperk waarin we nu leven. Duurzaamheid staat centraal, en aangezien deze tegel uithardt in water zonder tussenkomst van een oven, kan je wel stellen dat dit een milieuvriendelijke tegel is.

Creëer diverse interieurstijlen

De verwachting is dat door de patronen, Portugese tegels de woning al snel een drukke uitstraling meegeven. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Portugese tegels bieden namelijk een scala aan mogelijkheden qua interieurstijlen; van levendig tot rustgevend. Laat je inspireren door de volgende creaties:

Portugese tegels 1
Levendige uitstraling: wil je de woning opvrolijken of wat meer pit geven dan kies je voor Portugese tegels waar meerdere kleurcombinaties in verwerkt zitten en voor vrolijke motieven. Is dat nog niet genoeg voor jou? Combineer dan verschillende motieven bij elkaar. Diverse soorten Portugese tegels plaatsen is vooral aan te raden voor kleinere oppervlaktes, zoals de keukenwand of de vloer in het toilet.

Portugese tegels 2
Rustieke uitstraling: hou je meer van rust in huis? Kies dan voor Portugese tegels waarin zwart, wit, grijs en/of lichte kleuren verwerkt zitten. Wanneer de rest van de woning ook rust uitstraalt vormen Portugese tegels een echte eye-catcher zonder direct te overheersen.

Portugese tegels 3

Industriële uitstraling: zelfs in dit type interieur past de Portugese tegel. De motieven zorgen net voor wat extra sfeer. Het is bij deze stijl aan te raden om te gaan voor Portugese tegels in grijstinten, in combinatie met wit en eventueel zachte kleuren zoals lichtblauw.

Portugese tegels 4

Moderne uitstraling: als je meer een liefhebber bent van modern dan is het uiteraard ook mogelijk om deze unieke tegelsoort toe te passen. Ga in dit geval voor zwart/witte Portugese tegels met een strak motief.

Combineer naar hartenlust

Het is je wellicht al opgevallen, mocht je een bepaalde uitstraling in huis willen creëren dan is het, naast de keuze voor tegels, belangrijk met welke materialen je de rest van de woning aankleedt. In principe past ieder bouwmateriaal bij Portugese tegels; van hout tot metaal. Wel past hout het beste bij de vrolijk gekleurde tegels en metaal meer bij rustige kleuren maar zoals het kopje al zegt; combineer naar hartenlust!

P.S. Reis je een keer af naar het zonnige Portugal, kijk dan eens rond in kastelen en oude landhuizen, grote kans dat je de Portugese tegel spot.

Deel dit artikel:

Mia Domo Redactie

Naast onze gastbloggers schrijven wij natuurlijk ook namens de redactie regelmatig blogs. Heb je suggesties of ideeën voor onderwerpen waarover we echt moeten schrijven? Laat het ons dan weten!

Lees hier alle blogs van Mia Domo Redactie »