Persoonlijkheidskleuren

Geplaatst op 30/12/2013 in Industrieel & City door

Wist jij dat ieder mens een persoonlijkheidskleur heeft? Het is belangrijk dat deze kleur in balans staat met je interieur. Dit kan bijvoorbeeld verklaren waarom jij helemaal gek wordt van de oranje muur op kantoor, terwijl je collega nergens last van heeft. Als je ‘te veel’ oranje bent (actie, enthousiasme), kun je dit afzwakken door een kleur in je interieur toe te voegen die dit afzwakt, bijvoorbeeld geel (focus, concentratie), olijfgroen (rust, natuurlijk overwicht) en turkoois (speels, creatief). Uiteraard hoef je niet gelijk je hele interieur te veranderen, maar een likje verf en wat accessoires kunnen al gauw wonderen doen. 

 

persoonlijkheidskleuren-paars

Wat is jouw persoonlijkheidskleur?

Rood houdt van het het leven en heeft passie. Rood is de kleur van snelheid en energie. Rood is opwindend en uitdagend, vurig en vastberaden. Rood geeft energie en daagt uit. Om rood kun je niet heen.

Oranje is de kleur van actie en van doen, van genieten en enthousiasme. Oranje is spontaan en grappig. Oranje houdt van feesten, is altijd vrolijk en springt eruit.

Geel is warmte, vrolijkheid en optimisme. Geel stimuleert en geeft focus. Geel is opvallend en zonnig, fris en alert. Geel wil graag aandacht.

Lime groen is de kleur van een nieuw begin, frisheid en groei. De kleur van zojuist ontloken natuur en van nieuwe mogelijkheden. Lime groen is ontspannen, bescheiden, fris en optimistisch.

Olijf groen staat voor de natuur; van groeien en ervaren. Olijfgroen wil niet opvallen, maar beschikt over wijsheid en bescheidenheid. Olijfgroen geeft rust en inzicht.

(Koel) Groen is de kleur van de natuur, harmonie en ontspanning. Deze groen brengt balans en zorgt voor rust. Wanneer je hiervoor kiest haal je een stukje natuur in huis. Koelgroen stimuleert innerlijke rust en ontspanning en brengt je dichter bij jezelf.

Turkoois is enthousiast, creatief en sprankelt. Turkoois is speels, jeugdig, ruimdenkend en communicatief. Turkoois inspireert en staat open voor nieuwe mogelijkheden.

Blauw geeft rust, is kalm en ontspannen. Blauw verkoelt en bevordert de communicatie. Blauw is helder en diplomatiek, schoon en fris.

Indigo blauw is een kleur met autoriteit, indigo beschikt over visie en is zakelijk. Indigo is gedisciplineerd, professioneel en krachtig. Indigo is vastberaden en vertrouwenswaardig.

Paars is creatief en intuïtief, dramatisch en mysterieus. Paars geeft inspiratie en ontspanning. Paars is spiritueel, elegant en artistiek.

Grijs is analytisch en intelligent. Grijs is betrouwbaar en zakelijk, toont weinig tot geen emotie en beschikt over een objectief oordeel.

persoonlijkheidskleuren-grijs

 

Wit is zuiver en onschuldig, optimistisch, open en gevoelig. Wit geeft licht en ruimte en zorgt voor veel mogelijkheden. Wit is maagdelijk, smetteloos en schoon.

Zwart is mysterieus, dramatisch en wilskrachtig. Zwart is elegant, onkwetsbaar en gedistingeerd. Zwart absorbeert en is zelfverzekerd.

Bruin is huiselijk, warm en gestructureerd. Bruin koestert en is eenvoudig, neutraal en toegankelijk. Bruin geeft rust en ademt betrouwbaarheid uit.

Goud is warmte, glans en welvarend. Goud sprankelt en straal luxe uit. Goud staat voor innerlijke wijsheid, goud ontspant en geeft veiligheid.

Zilver is futuristisch, strak en modern, koel en onpartijdig. Zilver is elegant, rustig, onbevooroordeeld en straalt sereniteit uit.

Roze is zacht en romantisch, kwetsbaar en onschuldig. Roze is lief, vertederd en doet smelten. Roze is lieflijk, gevoelig en puur. Roze koestert en wil ook gekoesterd worden.

Magenta is jeugdig, charmant en spontaan. Magenta is opvallend, speels en vrouwelijk. Magenta is innovatief, ondernemend en enthousiast op een liefdevolle manier.

persoonlijkheidskleuren-magentha

Wil je meer weten over kleuren? Lees hier meer over de psychologie van kleur.

Bron tekst: Krealicious

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »