Pastel Kleurenschema’s: Een Handig Kleuradvies

Geplaatst op 10/02/2014 in Industrieel & City door

Toegeven, we schreven al eerder over pastellen, maar deze prachtige kleuren verdienen natuurlijk ook de volle aandacht nu ze na jaren weer terug zijn. Pasteltinten passen mooi bij een Scandinavisch interieur en laten zich onderling goed combineren. Zoals we al eerder meldden, hoeft een interieur met pastellen helemaal niet zoetsappig te worden; het kan juist ook heel stoer ogen.

Heb je toch een beetje moeite met het combineren van deze zachte kleuren? Een kleuradvies kan dan handig zijn. We hebben een aantal kleurenschema’s opgezocht waarmee je vast uit de voeten kan!

Je kunt pastellen combineren met andere zachte kleuren….

 

pastellen-MorningLight600

 

pastel-kleurenschema's-ColorPurl605

 

pastel-tinten-MorningLight615

 

pastel-kleurenschema's-CreatureTones610

 

Maar je kunt er ook voor kiezen een felle(re) accentkleur toe te voegen aan je interieur!

 

pastel-kleurenschema's-FloraFloat605

 

pastel-kleurenschema's-BakedTones605

 

Accentkleuren kunnen het ‘pastel-gehalte’ afzwakken, maar kunnen juist ook de kleuren accentueren. Een felle rood kan een pastellerig geheel wat frisser doen lijken, zoals je hier ziet.

 

pastel-kleurenschema's-ColorView_2

 

pastel-kleurenschema's-ColorSwim_6

 

pastel-kleurenschema's-BloomHues610

 

Je kunt ook een andere gradatie van een al gebruikte pastel  toevoegen!

 

pastel-paars-

 

pastel-kleurenschema's-FloraHues

 

Heb je meer inspiratie nodig, of vind je het gewoon leuk om te kijken welke kleuren waarmee mooi combineren? Op de website van Design Seeds kun je eindeloos doorklikken voor meer kleurenschema’s

Onze favoriete pastellen items

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »