Nieuw Vloerkleed? Laat je Inspireren Door Desso En Label

Geplaatst op 23/04/2014 in Accessoires door

Vloerkleden, we hebben het er vaak over. Misschien moet je bij een vloerkleed al gauw denken aan het hoogpolige tapijt van je grootmoeder, maar vloerkleden kunnen je interieur echt een flinke boost geven. Tapijtmerk DESSO en meubelmerk LABEL bewijzen dat vloerkleden allesbehalve stoffig zijn. Met drie verschillende moderne interieurstijlen – Noorderlicht, Retro-Chic en Stoer – hebben ze ingehaakt op de interieurtrends van het najaar.

Woonstijl Noorderlicht

Noorderlicht staat voor ruim en puur, zoals een Scandinavisch interieur. Door licht gebleekt hout, naturellen en trendy pastelkeuren krijgt dit interieur een lichte en modische sfeer. Door een pasteltint op de vloer creëer je ruimte en door de zachte stof te combineren met een comfortabele draaifauteuil in een lichte kleur wordt dit interieur tijdloos, behaaglijk en hip.

Desso-Label-Noorderlicht

Interieurstijl Noorderlicht met vloerkleed DESSO Inova Sense en fauteuil Gigi door Gerard van den Berg voor LABEL.

 

Woonstijl Retro-Chic

Peach en burgundy zijn typische retro kleuren die samen met geometrische vormen en dessins de show stelen in deze woonstijl. Het vloerkleed heeft glanzende garen en een uniek patroon, waardoor de sfeer chique, retro en persoonlijk aanvoelt. Accessoires van koper maken de retro look helemaal af.

Desso-Label-Retro-Chic

Interieurstijl Retro-Chic met DESSO Smaragd vloerkleed, Valdivia bank van LABEL, fauteuil Don

in natuurlijke leersoort Taurus met buisframe onderstel in trendkleur burgundy en LABEL bijzettafel Taboo in burgundy. Koperen lampen van David Derksen, tafeltje van Hay via Flinders en fotokunst in lichtbak van Studioos.

 

Woonstijl Stoer

Waan je in een New Yorkse loft met een interieur waarin de volgende principes centraal staan: industrieel, urban, stoer, mannelijk en comfortabel. Een stevige basis creëer je door stoere materialen te combineren, denk aan beton, leer en metaal. Een tapijt met een stoere structuur past hier heel goed bij. Ga voor een stoere fauteuil die er gaaf uit zit maar ook goed zit.

Desso-Label-Stoer

Interieurstijl Stoer met kamerbreed tapijt DESSO Rodin, draaifauteuil Hidde van Indian Buffelleer en eetkamerstoel Livia in Waterbuffelleer. De kurken krukjes zijn van Vitra.

Desso vloerkledenplanner

Heb je nog niet echt een idee onder welke woonstijl jouw interieur valt, zit je er een beetje tussenin of heb je een compleet andere stijl? Op de website van Desso kun je je laten inspireren door de vloerkledenplanner. Bron: Perscentrum Wonen

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »