Mieke Heeft Lentekriebels!

Geplaatst op 10/03/2014 in Modern & Design door

Mieke-bloemen 025

Onze vaste blogger Mieke uit Hamburg heeft helemaal zin in de lente! Lees mee waarom…

Januari en februari zijn voor mij altijd moeilijke maanden. Na de gezellige kersttijd, begint meestal de winter pas echt, en die duurt in Hamburg nog zeker tot begin maart. Buiten is alles grijs en bruin en het duurt nog lang tot de eerste groene knoppen te zien zijn. Je moet dus de donkere en koude tijd proberen te doorstaan. Ik doe dit altijd door zo snel mogelijk de kerstversiering weg te halen en mijn huis vol te zetten met gezellige lentebloemetjes. Ik vind bolletjes (natuurlijk tulpen, hyacinten, sneeuwklokjes) heel mooi. Ik zet ze in oude weckpotjes of in een grote schaal. Maar ook grote bossen met bloemen en takken in een fraaie vaas zijn geweldig. Ik wil dit keer proberen jullie een paar nieuwe ideeën te geven voor een leuk lenteboeket. Heel mooi zijn bijvoorbeeld witte hyacinten, met witte ranonkels en ertussen berkentakjes. Ook prachtig in een grote glazen vaas zijn tulpen met een lange steel en kweepeertakken, die hebben van die hele mooie knalroze bloemetjes. Ze zijn ook een mooi alternatief voor de vreselijk dure magnoliatakken, die ik trouwens ook prachtig vind in een oude fles.

Mieke-bloemen 026

Een boeket verse bloemen

Vorige week had ik een boeket met roze en paarse hyacinten, rozen en van die kleine witte bloemetjes, volgens mij heten ze wasbloemen. Ook mooi is een bos van Blauwe druifjes, sneeuwbal, witte hyacinten, vergeet-mij-nietje en spiraea. Tijdens het schrijven van dit stukje zit ik trouwens voor het eerst in de zon in een heel leuk café in Altona (Hamburg). Het heet Klippkroog, de inrichting is erg mooi en hip en het eten heel lekker. In de zomer kun je heerlijk buiten op het terras zitten en mensen kijken. Dus, stel dat jullie een keer in Hamburg zijn, is dit een gezellige en inspirerende plek om koffie te drinken en te eten.

Meer lezen van Mieke over interieur en Hamburg?

Wil je meer lezen van Mieke? Bekijk hier al haar blogs.

Frederique's Choice: Spring is in the air

€ 34,95

Bestellen

Frederique's Choice: Choice of the Week

€ 39,95

Bestellen

Frederique's Choice: Witte Tulpen

€ 39,95

Bestellen
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »