Kleurrijk wonen: haal pastel in huis

Geplaatst op 14/05/2014 in Modern & Design door

We hebben er al een paar keer over geblogd: pastel is dé trend van dit jaar. En daarom willen we je genoeg inspiratie geven om deze kleuren in je huis op te nemen. Het woord pastel doet al snel denken aan zoet en meisjesachtig en dat kan het ook zeker zijn. Maar dat hoeft niet. Wanneer je de juiste materialen kiest en de juiste combinaties maakt passen pastelkleuren in ieder interieur. En dus ook in een huis dat je met bijvoorbeeld met je vriend moet delen.

pastel kandelaar pastel dienblad

Combineren

Binnen deze trend zijn er vier pasteltinten die je in bijna iedere interieurwinkel terug ziet komen: lila, lichtroze, ijsblauw en mintgroen. Je hoeft je niet per se op een van deze kleuren te focussen, je kunt ze ook prima met elkaar combineren. Qua kleurcombinaties hoef je niet bang te zijn dat je de fout ingaat, want alles is geoorloofd. Speel met de accessoires in je huis door bijvoorbeeld een mintgroene plaid te combineren met een lila vaas en een ijsblauw dienblad. Zo kun je op een subtiele manier de sfeer in je huis veranderen én doe je mee met de trend.

Pastel poef

Groots

Wil je geen subtiele verandering maar wil je pastel op een grootse manier in je interieur verwerken? Dat kan natuurlijk ook. Schilder een hele muur in een pasteltint of kies voor een bank, tafel of stoelen in een van de trendkleuren. Ook door een pastelkleurig vloerkleed in je woonkamer te leggen kun je een groot verschil maken in jouw huis.

Pastel interieur

Contrast

Houd je van contrast, combineer pastelkleurige meubels dan met felgekleurde accessoires. Wil je het minder groots aanpakken, wissel dan de pastelkleurige accessoires af met felgekleurde exemplaren.

Pastel fauteuil

Advies via Skype

Wil je deze trend in huis halen, maar heb je geen idee hoe je dat in jouw interieur het beste kunt doen? Onze adviseurs helpen je graag en kunnen je zelfs via Skype advies geven.

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »