Kleuradvies Woonkamer: Rood

Geplaatst op 13/01/2014 in Industrieel & City door

In vorige blogs over kleur op Mia Domo heb je kunnen lezen welke kleuren je waar en wanneer moet toepassen (en vermijden!) en welke kleuren passen bij jouw persoonlijkheid. Denk je erover om rood toe te voegen aan je interieur, bijvoorbeeld in je woonkamer? Misschien is het verstandig eerst deze blogs even door te lezen. Ben je al gezwicht voor deze opvallende kleur, dan helpen wij je natuurlijk graag op weg dit zo goed mogelijk te kunnen toepassen in je interieur.

Symbolische Betekenis van Rood

Rood staat bekend als de kleur van de liefde maar wordt ook geassocieerd met kracht, macht, motivatie, passie en ambitie. Indien rood overactief is kunnen de negatieve aspecten van de kleur naar boven komen; dominantie, agressie en gewelddadigheid. Met rood in je interieur moet je dus een beetje oppassen.

kleuradvies woonkamer

Deze woonkamer is wel érg rood
Foto: Decoholic

Kleuradvies Woonkamer

Voor je rood gaat toepassen in je interieur, bedenk dan hoe jij op rood reageert en in welke mate dat is. Wist je bijvoorbeeld dat rood de eetlust opwekt (daarom werken fastfood-ketens vaak met deze kleur)? Als je op dieet bent is rood dus niet echt een geschikte kleur voor je eetkamer of je keuken. Verder wekt rood actie op, dus echt een handige kleur in de slaapkamer is het voor iemand die moeilijk in slaap komt niet. Ga dus eerst na welke delen van je huis wel een oppepper kunnen gebruiken en voeg rood daar voorzichtig toe. Begin klein, bijvoorbeeld met sierkussens op de bank. Wil je rood op de muren, begin dan met kleine muren of kleurvlakken. Omdat rood zo’n opvallende kleur is, kun je de trucjes van Histor hier ook heel goed mee uitvoeren.

kleuradvies rood

Subtiel rood
Foto: Homedesigning

Rood Combineren

Bedenk welke uitstraling je wilt dat je interieur heeft, met rood kun je echt alle kanten op. Zo bevat een Oosters interieur vaak rode tinten, maar een heel fris interieur juist ook. De kleuren die goed bij rood staan zijn paars, bruin en wit. Paars geeft diepte aan rood en maakt het dus minder flets. Een warme kleur bruin maakt rood wat toegankelijker en minder heftig. Om een rood interieur fris en ruimtelijk te houden zorg je ervoor dat je voldoende wit toepast.

kleuradvies woonkamer

Een Oosterse sfeer met veel rode tinten
Foto: Westwing

 

Bron: Villa d’Esta en Mens en Samenleving

Rode accessoires in je interieur

Kapstok- systeem Pulpo Drop L

€ 59,-

Bestellen

Koffietafel HAY Bella Coffee

€ 187,-

Bestellen

Sierkussen Studio Lilesadi Fluor Up

€ 45,-

Bestellen
Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »