Keuken Inspiratie

Geplaatst op 14/01/2014 in Industrieel & City door

Steeds meer worden keukens een belangrijk onderdeel van het huis, we willen er niet alleen in koken, we willen er ook in leven. Eerder schreven we al over de keukentrends van 2013. Over het algemeen hebben we gezien dat natuurlijke materialen hun opmars maken in het interieur, een keuken in de woonstijl Puur & Origineel past natuurlijk heel goed bij deze trend. Maar ook keukens die meer passen bij Industrieel & City zien we steeds vaker. Wat zijn nou de specifieke trends op het gebied van keukens voor 2014? We hebben het voor je uitgezocht! Wil je extra inspiratie op doen, vraag dan gelijk het gratis keukenboek van Bruynzeel aan.

Accentkleuren

Je keuken mag leven! Zagen we eerder vooral keukens in ‘veilige’ kleuren, vandaag de dag mogen keukens weer knallen. Kies je favoriete knalkleur en verf de kastjes van je keuken of (een deel van) de muur. Met gewone lakverf van de bouwmarkt zijn keukenkastjes prima te verven en met tegelverf pak je de tegeltjes aan, en ben je ze weer zat, dan geef je ze in een mum van tijd een andere kleur!

keuken inspiratie

Ga voor gave en opvallende accentkleuren

Zwevende Keukenkasten

Door je keukenkasten te laten zweven, creëer je een ruimtelijk gevoel, wat de keuken dus groter doet lijken dan hij daadwerkelijk is.

keuken inspiratie

Zwevende keukenkasten doen je keuken groter lijken

LightBeton

Lightbeton is, precies zoals de naam al doet vermoeden, een licht soort beton. Dat komt doordat de kern van het materiaal uit bestaat uit polystryeen hardschuim, dat niet zo zwaar is als beton. LightBeton ziet er wel uit als echt beton, met het robuuste en stoere karakter, het past dus heel goed in een industriële keuken.

keuken trend

Foto: Tieleman Keukens

Pitt Cooking

Toen wij op bezoek waren in SKOON spotten we deze gave keukentrend ook al, keukenpits die op het werkblad liggen. Ziet er gaaf uit of niet?

keukentrends

keuken trend

Pittcooking; prachtig en handig

Lief voor het Milieu

Uiteraard zet deze trend ook in keukenland door. Zo is veel nieuwe keukenapparatuur energiezuinig en verbouwen we steeds vaker onze eigen kruiden in onze eigen keuken.

keukentrend kruidentuin

Verticale kruidentuin

 

Keukenboek

Ga je binnenkort een nieuwe keuken aanschaffen of vind je het gewoon leuk om inspiratie op te doen en lekker te bladeren? Bruynzeel heeft een heel fijn én gratis keukenboek waarmee je wel een tijdje zoet bent.

 

 

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »