Inspiratie: een wit interieur

Geplaatst op 20/05/2014 in Modern & Design door

Met een wit interieur kun je bijna niet de mist in gaan. Het is overal mee te combineren, het is licht en het wordt geassocieerd met puurheid. Het is niet voor niets dat je in films en series vaak kamers voorbij ziet komen die wittinten als basis hebben.

Woonstijlen

Wit kan je huis een prachtige uitstraling geven. Het past ook bij iedere woonstijl. Je kunt van design houden en wit als basiskleur nemen, maar je kunt ook een romantisch of landelijk interieur creëren met wittinten als uitgangspunt.

Kinderen en huisdieren

Er is wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je voor wit gaat. Let erop dat je woning geen klinische uitstraling krijgt. Een volledig wit interieur kan je aan een ziekenhuis doen denken. Het is ook niet aan te raden voor deze kleur te kiezen als je kinderen of huisdieren hebt.

We hebben een aantal interieurs geselecteerd die volgens ons perfect laten zien hoe wit je huis kan laten stralen.

wit interieur 2

wit interieur 3

wit interieur 4

wit interieur 7

wit interieur 8

wit interieur 9

Kiezen voor wittinten heeft een groot voordeel: met de kleinste aanpassingen kan je je interieur een compleet andere uitstraling geven. Het is overal mee te combineren, dus het biedt je eigenlijk een leeg canvas. Door bepaalde kleuren te kiezen voor je accessoires, maak je met minieme inspanning een groot verschil. Stel je bovenstaande kamers bijvoorbeeld eens voor met koperen accessoires of met accessoires in pastelkleuren.

Geïnspireerd door deze foto’s? Een witte basis is snel gelegd. Dit bed met wit hoofdbord staat bijvoorbeeld prachtig in iedere slaapkamer. Of door deze loungestoel midden in je woonkamer te zetten.

Bed wit interieur

 Interieuradvies aan huis

Wil je jouw huis een (witte) make-over geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en hoe je het aan moet pakken? Onze interieuradviseurs helpen je graag op weg. Bekijk hier hoe je hun hulp in kunt schakelen.

Foto’s: Decordemon,  Abduzeedo

Deel dit artikel:

Nerina Vilchez

Nerina (1986) is journalist en heeft onder andere voor het ANP en SBS gewerkt. Ze is half Spaans en heeft de zuidelijke levensstijl en het temperament van huis uit meegekregen. Alle mooie kansen die ze krijgt grijpt ze aan. Ze denkt in mogelijkheden en oplossingen en zeker niet in beperkingen. Zo is zij een van onze bloggers geworden naast haar baan als journalist voor diverse ondernemersplatforms.

Lees hier alle blogs van Nerina Vilchez »