DIY: Leuke Wandplank Maken

Geplaatst op 05/02/2014 in Accessoires door

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Maak dan binnen no-time een wandplank voor thuis. Een simpele manier om een wandplank net even anders te maken als de standaard strakke witte plank, deze houten plank met bergen is erg leuk voor de kinderkamer of werkkamer. Met een decoupeerzaag zaag je de plank zo in de gewenste vorm! 

houten-plank-bergen

Dit heb je nodig:

  • 2 houten planken van dezelfde lengte in verschillende breedtes
  • 2 wand beugels om de plank op te bevestigingen
  • Potlood
  • Schroeven en pluggen
  • Boormachine
  • Decoupeerzaag of handzaag
  • Schuurpapier

Aan de slag!

Stap 1: Teken de bergen met een potlood voor op de brede houten plank. Zaag vervolgens de bergen uit de houten plank met de handzaag of decoupeerzaag. Schuur de randen van de bergen glad met schuurpapier.

Stap 2: Bevestig (indien gewenst) de plank met bergen op de wandplank door middel van schroeven of spijkers. Dit is niet noodzakelijk! Je kan de plank met bergen ook bovenop de wandplank zetten.

Stap 3: Bevestig de beugels met schroeven en pluggen aan de muur. Met behulp van een waterpas teken je de gaten af waar de pluggen moeten komen.

Stap 4: De overgebleven punten die je hebt uitgezaagd kan je leuk als decoratie huisjes gebruiken voor op de plank. Geef ze een leuk kleurtje voor een mooi contrast. Zoals de pasteltinten op de foto.

bergen-boekenplank

Leuke wandplank maken

DIY boekenplank-bergen

DIY plank-van-bergen

 

Foto’s: Woontrendz

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »