Designhotels: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade – Amsterdam

Designhotels: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade – Amsterdam

Geplaatst op 18/01/2014 in Industrieel & City door

Hotels heb je in alle stijlen en klassen. Je bent ongetwijfeld wel eens verbleven in een hotel dat niet echt mooi ingericht was. Laten we eerlijk zijn, de meeste hotels laten qua interieurstyling aardig wat te wensen over. In Amsterdam vinden we een hotel dat daarin totaal anders is. 

In het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam zijn alle kamers prachtig ingericht en elke kamer heeft zijn eigen stijl. Dit hotel is het eerste 1 tot 5-sterrenhotel ter wereld. De kamers zijn geclassificeerd naar grootte, ook weer eens anders dan anders. De inrichting is ontworpen in samenwerking met MVRDV architecten, afgemaakt met werk van internationaal bekende Nederlandse designers als Richard Hutten, Claudy Jongstra, Joep van Lieshout en Christoph Seyferth. Een echt designhotel dus. Meekijken?

Lloyd-hotel-kamer-510

Kamer 510

Dit is kamer 510, een 1-ster kamer. De 1-ster kamers hebben uitzicht op het water en zijn gemaakt door Christopf Seyferth. Misschien ken je hem nog van de Lloyd tafel? De gordijnen zijn speciaal geweven voor het Lloyd hotel in het Textielmuseum in Tilburg (waar onze vorige weekendtip over ging).

 

lloyd tafel

Lloyd tafels

Lloyd-hotel-kamer-501

Kamer 501

Deze ruim-ogende kamer heeft 3 sterren, kamer 501. Alle 3-sterren kamers hebben een aparte badkamer. Sommige kamers zijn eenvoudig, terwijl in andere kamers designbewuste gasten zich kunnen verheugen in objecten zoals Joep van Lieshout’s verplaatsbare glasvezel badkamers en INA MATT’s Rorschach-vlek tapijten. Klinkt goed of niet?

designhotel lloyd

Kamer 221

Lloyd-hotel-kamer-602

Kamer 602

Deze ruime kamers zijn de toppers van het hotel, kamer 221 en 602, beide met 5 sterren. In de 5-sterren kamers hebben ontwerpers de vrije hand gekregen, waardoor de kamers verrassende en onverwachte ruimtes zijn. Bijvoorbeeld met een schommel aan een houten balk of een bad met uitzicht op de maan. Zo krijgt badderen in stijl een heel andere dimensie!

Wil je dit prachtige hotel in het echt zien? Een kamer boek je op de website van het designhotel.

Bron: Stek Magazine

Deel dit artikel:

Evelyne Bok

Evelyne Bok (1985) geboren in het Friese Sneek heeft een passie voor ontwerpen en huizen inrichten. Nadat zij haar 4 jarige MBO opleiding Cibap (Ruimtelijke vormgeving; winkelinrichting en standbouw) te Zwolle in 2006 afrond, begint ze in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor Industrieel Product Design. Deze wordt succesvol afgerond in 2010.

Lees hier alle blogs van Evelyne Bok »